Dolar 3 TL'nin üzerinde! Beklenti ne?

1dk okuma

2,99 TL seviyesinin üzerinden güne başlayan dolar/TL, yeniden 3,01 TL'nin üzerini gördü.

Haberin Devamı

##$$DOVIZWIDGET##$$

TL, Çin'in yuanın daha çok zayıflamasına izin vererek yavaşlayan ekonomisine dair endişelerin artmasına yol açmasının ardından, tüm gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel dolar karşısındaki kayıplarını artırdı. Pazartesi günü enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde açıklanması da Türk varlıklarındaki baskıyı destekledi.

3 TL'NİN ÜZERİNDE KALICI OLUR MU?

Eral Karayazıcı / bigpara yazarı - Gedik Yatırım

Dolar yeni yıla dünya genelinde yükselerek başladı. Çin , S.Arabistan ve son olarak da bu sabah K.Kore bu yolculuğu tetikleyen faktörler oldular. Yurtiçinde ise Aralık enflasyonun yüksek çıkması ve hafta sonu yapılan zamlar ile 2016 enflasyonunun düşmesinin güç olduğu algısı Türk Lirasını negatif ayrıştırdı. USD dünya genelinde ortalama % 1,5 değer artışı kaydederken Türkiye’de % 3,2 primle 3,00 ‘ün üzerine çıktı.

Şimdi herkes 3,00 üzerinde kalıcı olur mu ? 3,07 aşılır yeni zirve oluşur mu diye dikkatle izliyor ABD para birimini. Açıkçası ben yeni zirve bir yana eski zirveyi ( 3,07 ) yeniden test etmesinin dahi güç olduğunu düşünüyor, birkaç hafta içinde gerek yurt içinde gerek yurt dışında pozitif iklimin baskınlık kazanmasını bekliyorum.  

 

Haberle ilgili daha fazlası: