Prox. noter kanalı ile yapılan ikinci el otomobil satışlarında güvenli para transferini mümkün kılan projesi ile 15.000 TL’lik birincilik ödülünün sahibi olurken, ayrıca code.yapıkredi Fintech Hızlandırma Programı’na katılmaya da hak kazandı. Bu program kapsamında Prox ekibinin üyeleri, finansal rehberlik ve girişim kurmaya yardımcı olmak üzere 12 haftalık mentorluk ve eğitim desteği alacak.
İkincilik ödülü olan 10.000 TL’yi 76 isimli ekip alırken, 5.000 TL’lik üçüncülük ödülüne P=nP layık görüldü. İkincilik ödülünün sahibi 76, yapay zeka tabanlı mobil asistan uygulaması üzerinde çalıştı. Üçüncülük ödülünü kazanan P=nP ise güvenli senet alt yapısı üzerine geliştirdiği projesi ile dikkat çekti.
Rekor bir katılımla 1000’e yakın başvurunun olduğu Yapı Kredi Hackathon’da 92 katılımcının yer aldığı 27 ekip yapılan değerlendirme sonucunda ön elemeyi geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandı.
“ÜLKEMİZE KATMA DEĞER YARATACAK TEKNOLOJİ TABANLI PROJELERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Türkiye’nin dijital bankası” olmanın getirdiği sorumluluk doğrultusunda 2017 yılında code.yapıkredi programını hayata geçirdiklerini söylerken, Hackathon hakkında şu değerlendirmede bulundu:
“Yapı Kredi olarak fintechleri finans sektörüne dinamizm getirmeleri açısından oldukça önemli buluyoruz. Bugüne kadar farklı konulara odaklanan 1000’in üzerinde fintech yapılanmasıyla tanıştık. Bazılarıyla farklı işbirlikleri geliştirerek ortaklık kurduk. Bankacılığın dijital dönüşümünde yeni bir sayfa açan, devrim niteliğindeki Göz-ID ürünümüzü de yine bir fintechle kurduğumuz iş birliği sonucu hayata geçirdik.
Code.yapıkredi programı kapsamında düzenlediğimiz Hackathon ile yaratıcılığına güvenen ve fintech alanına ilgi duyan herkesi kendi aralarında bir takım kurmaya ve yenilikçi bir proje oluşturmaya teşvik ettik. Sektörün en geniş uygulama programlama arayüzü setini katılımcıların kullanımına açtık ve bu sayede yarışmacıların projelerinde derinlemesine çözümler hayata geçirebilmelerini destekledik. 48 saatlik zorlu ve heyecanlı süreç sonunda sadece dereceye giren ekipler değil tüm katılımcılar değerli fikirlere imza attı. Jüride dereceye giren fikirleri seçmek oldukça zor oldu. Yapı Kredi olarak fintech alanına ilgi duyarak Hackathon’a katılan herkese teşekkür eder, ödül alanları tebrik ederiz.”
“7’DEN 70’E HERKESİ TEKNOLOJİ ÜRETİMİNE DAVET EDİYORUZ”
Teknolojinin çarpan etkisiyle büyüdüğünü belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan da Türkiye’nin teknoloji yarışında hak ettiği şekilde daha ön sıralarda yer alması gerektiğinin altını çizdi. Teknolojinin, ülkelerin gücünü belirleyen en önemli faktörlerin başında geldiğini belirten Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:
“Teknoloji alanında tarihin hiçbir döneminde günümüzde yaşadığımız hızlı değişimi yaşamadık. Öte yandan dijital dünya ile birlikte yeni teknolojileri takip etmek, bunları geliştirmeye yönelik know-how’a sahip olmak artık geçmişe göre daha kolay. Teknoloji ile şekillenen bu yeni dönemde devlet, özel sektör ve akademi bir araya gelerek sürdürülebilir politikalar üretmek zorunda. Bu konuda da son dönemde ülkemizde çok ciddi atılımlar söz konusu.
2017 yılında hayata geçirdiğimiz “code.yapıkredi” programı ile de 7’den 70’e herkesi teknoloji üretimine davet ediyoruz. Program ile katılımcılara kodlama eğitimleri sunuyor, girişimcileri finansal rehberlik alanında destekliyoruz. Yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri (OpenBankingAPI) de sağlayarak, fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Fikirlerini bir adım daha öteye taşımak isteyen girişimcilere yol göstermeyi, yenilikçi fikirlerinde girişimcilere eşlik etmeyi amaçlayan code.yapıkredi kapsamında düzenlediğimiz Hackathon ile gelecek vadeden yeni ürün, hizmet ve fikirlerin hayata geçmesine hız kazandırıyoruz. Birbirinden başarılı gençlerimizden çıkan yenilikçi fikirleri böyle bir platformda değerlendirmekten mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda ülkemize değer katacak pek çok yeni projenin çıkacağını düşünüyorum.”