TRLIBOR`a geçtik

1dk okuma

Volkswagen Doğuş Tüketici Finansmanı (vdf), Türkiye`nin ilk TRL sendikasyon kredisini aldı. 72 trilyon liralık sendikasyon kredisi, otomobil kredilerinde kullanılacak

Türk finans piyasalarında ilk defa, kredi faizinde referans olarak Türk Lirası Referans Faiz Oranı (TRLIBOR) alınan bir sendikasyon kredisi gerçekleştirildi ve yabancı bankalardan ABN Ambo ve Societe General de krediye imza attılar. Volkswagen Doğuş Tüketici Finansmanı (vdf)`nin kullanacağı 1 yıl vadeli 72 trilyon TL`lik `TRL sendikasyon kredisi` ABN Amro Bank liderliğinde Societe Generale, Koçbank NV ve Halk Bankası`nın katılımıyla sağlandı.

Kredinin maliyeti Türk Lirası LIBOR üzerine yüzde 2 faiz olarak belirlendi. Volkswagen Doğuş Tüketici Finansmanı A.Ş. (vdf) Yönetim Kurulu Üyesi Aclan Acar, son 3 yılda 60 bin tüketiciye 900 trilyon liralık kredi sağladıklarını kaydederek, kredinin tamamen vdf`nin asli faaliyet alanı olan otomobil kredilerinde kullanılacağını bildirdi.

DEVAMI GELECEK

Kredinin imza töreninde söz alan ABN Amro Bank Ülke Temsilcisi Tom Zwaan, `Lira üzerinden böyle bir sendikasyon kredisi yeni bir gelişme. vdf bu anlamda bir kategori oluşturuyor. Ekonomideki gelişmeler ve TL faiz oranlarının da düşmesiyle özellikle sendikasyon kredisi alanında gelecekte daha başka gelişmeler olacağını umuyoruz. Vadelerin uzaması açısından da önemli gelişmeler olabilir. Son 6 ayda TL`ye güven arttı, para biriminin güçlenmesi ve faiz oranının düşüyor olması bankalar için iyi bir fırsat. Bu fırsatı kullanmak gerekir` diye konuştu. Krediye iştirak eden Halk Bankası Genel Müdürü Hasan Cebeci de, `Bundan sonraki işlemlerde yurtdışı fonların Türkiye`ye getirilerek kullandırılmasında `biz de varız` diyoruz` dedi.

Yeni bir faiz oranı

TRLIBOR, Türk Lirası Referans Faiz Oranı anlamına geliyor. 2 Ocak 2001`de uygulanmaya başlanan TRLIBOR, Türkiye`de bankaların gerek kendi aralarında, gerekse müşterileriyle yaptıkları işlemlerde esas alınabilecek bir referans faiz oranı olarak alınıyor. TRLIBOR uygulayan bankalar arasında Akbank, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, Finansbank, Koçbank, HSBC Bank, Oyakbank, Şekerbank, TEB, Dışbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası katılıyor

Haberle ilgili daha fazlası: