22 yılda 124 bilim kadını desteklendi

1dk okuma

Bilimde cinsiyet eşitliği hedefiyle genç bilim kadınlarını desteklemek üzere 22 yıl önce L’Oréal Türkiye tarafından başlatılan ‘Bilim Kadınları İçin Programı’nın 2024 ayağında dört bilim kadını ödüllendirildi.

Haberin Devamı

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında 22 yılda 124 bilim kadınının projesine destek verildi.

TOPLAM 800 BİN TL ÖDÜL

Programın ödül töreni önceki gün İstanbul’da gerçekleşti. Törende konuşan L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Bilimde kuvvetli olan toplumların her zaman bir basamak daha önde olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ülkemizde araştırmaları ile bilim dünyasında çığır açan, ancak başarılarını yeterince duyuramayan bilim kadınlarımız var. L’Oréal Türkiye olarak UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğimiz ile 22 yıldır değerli bilim kadınlarımızın projelerini ödül ile taçlandırıyor, cam tavanları kırmalarını desteklemek için çalışıyoruz. Bugüne kadar 124 bilim kadınına destek olmaktan gurur duyuyoruz. Gönlümüzdeki hedef, bir gün Türk bir bilim kadının da Nobel bilim ödülü alması” dedi.

L’Oréal Türkiye bu yıl ödül kazanan dört bilim kadınına, projelerini ilerletmeleri için 200 biner TL’lik destek verdi. Genel Müdür Gökçen, geçen yıl başlattıkları mentorluk programı ile de üniversite öğrencilerine ulaşarak programın kapsamını daha da genişlettiklerini anlattı. Gökçen, “Bu yıl ayrıca Young Guru Academy tarafından hayata geçirilen ‘Bilim Seferberliği’ne destek oluyoruz. YGA tarafından belirlenen Doğu Anadolu’daki dezavantajlı bölgelerde eğitimini sürdüren bine yakın çocuğumuzu bilim setleri ile buluşturduk. Geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE BU YILIN BİLİM KADINLARI

- Dr. Ece Öztürk- Meme kanserinin akciğer ve beyindeki metastazlarının üç boyutlu modellemesini geliştiriyor, yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasını hedefliyor.

- Dr. Gülşah Merve Kılınç- Antik DNA’ları inceleyerek ağız mikrobiyatasının evrimi ile günümüz hastalıkları arasında bağ kuruyor.

- Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşek- Bor temelli su arıtma ve yeşil hidrojen projesi yürütüyor.

- Dr. Zeliha Soran Erdem- Bitkileri kullanarak LED üretimine odaklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası: