IKDP: Musul düşmedi

1dk okuma

Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Sözcüsü Hoşyar Zebari, Musul´daki Iraklı komutanlarla Amerikalılar arasında, kentin çatışma olmadan teslim edilmesi için görüşmelerin sürdüğünü, kentin henüz düşmediğini söyledi.

Zebari, AFP´ye yaptığı açıklamada, ´´Aralarında Irak ordusu 5. Müfreze komutanları, vali ve önemli aşiretlerin liderlerinin bulunduğuMusul´daki Iraklılar, dün IKDP lideri Mesud Barzani´ye bir heyet gönderdiler ve Barzani´den, kentin çatışma olmadan Amerikalılara teslim etmeleri için aracı olmasını istediler´´ dedi. Zebari, ´´Şu mesajı dün öğleden sonra Amerikalılara ilettik: Musulteslim olmak istiyor´´ diye konuştu.

Amerikalıların, savaşın sürmesi nedeniyle Iraklıların resmi bir şekilde teslim olmasını istediklerini belirten Zebari, ´´Musul halkına, mallarını koruyacağımıza ve güvenliklerini sağlayacağımıza dair güvence verdik´´ dedi.

Musul´dan Barzani´ye dün gece de bir heyetgönderildiğini kaydeden Zebari, görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Zebari, kentin henüz Amerikan güçleriyle peşmergelerin denetimine geçmediğini ve bugün kenti denetimlerine alabileceklerini belirtti. (A.A.)
Haberle ilgili daha fazlası: