Fakir altına, zengin hisse senedine yatırım yapıyor

1dk okuma

Yıllar boyunca finansal meseleleri anlatmak için pek çok lisede konuşmalar yaptım

Haberin Devamı



Yıllar boyunca finansal meseleleri anlatmak için pek çok lisede konuşmalar yaptım. Lise öğrencilerine bir şeyler öğretmek ve onlardan bir şeyler öğrenmek benim için her zaman güzel bir fırsat oldu.

Bu konuşmaların her birinde öğrencilere Zengin biri gibi mi yatırım yapmayı tercih edersiniz, yoksa fakir biri gibi mi? sorusunu soruyorum.

Elbette her zaman zengin biri gibi yatırım yapmayı tercih ediyorlar.

##$HABER_940532$##

Bu soruyu, yatırım fonu ile münferit hisse senedi ve endeksli yatırım fonu ile aktif olarak yönetilen fonları karşılaştırmaları gibi önemli kavramları anlatmak için soruyorum. Lise öğrencilerinin çoğunun yatırım konusuyla pek bir alakası yok, ancak zengin bir yatırımcının binlerce hisse senedi olduğunu ve fakir yatırımcıların daha azına sahip olduğunu anlamakta sıkıntı çekmiyorlar.

Vurgulamak istediğim nokta şu, bir avuç dolusu münferit hisse senedi alırsanız, fakir bir yatırımcının takip ettiği yolu izlersiniz. WSJ'den Paul Merrıman'ın analizine göre; öte yandan özellikle de endeksli yatırım fonu gibi yatırım fonları satın alırsanız, zengin bir yatırımcı gibi yatırım yapmış olursunuz.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Haberle ilgili daha fazlası: