Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu`nun `Küçük ve Orta Boy İşletmelerin Yatırımlarında Devlet Yardımları Hakkındaki Kararı`na göre, aralarında turistik tesislerin de bulunduğu yatırımlara, Yatırımları Teşvik Fonu kaynaklarından düşük faizli kredi kullandırılacak. Kullandırılacak yatırım kredilerinin faiz oranı, kalkınmada öncelikli yörelerde (KÖY) yüzde 10, diğer yörelerde yüzde 15 olarak uygulanacak.
Karar, KOBİ`lerin kalkınma planları ve yıllık programlarda öngörülen hedefler ile Avrupa Birliği (AB) normlarına ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak desteklenmelerini, uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerini teminen, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmalarını sağlamak amacıyla hazırlandı. Karar, imalat, tarımsal sanayi, turizm, eğitim ve sağlık, madencilik ile yazılım geliştirme yatırımlarından, sektörel ve bölgesel kısıtlamalar dikkate alınarak Hazine Müsteşarlığı`nın bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığı`nca yayımlanacak genelgelerle belirlenen faaliyetleri kapsıyor. Karara göre, imalat ve tarımsal sanayi sektöründe faaliyette bulunan işletmelerden, kanuni defter kayıtlarında arsa ve bina hariç, makine ve teçhizat, tesis, taşıt, araç ve gereçleri, döşeme ve demirbaşları toplam net tutarı 400 milyar lirayı aşmayan, işyerinde 50 -250 işçi çalıştıran orta ölçekli, 10 - 49 işçi çalıştıran küçük ölçekli ve 1 ila 9 işçi çalıştıran mikro ölçekli işletmelerin yatırımları KOBİ yatırımı olarak nitelendirilecek.
KOBİ`lere makine ve teçhizat ile hammadde alımlarını teşvik etmek amacıyla, Hazine Müsteşarlığı`nca KOBİ teşvik belgesi düzenlenebilecek. Destek unsurlarından yararlanabilmek için teşvik belgesine konu bina inşaat, makine ve teçhizat yatırımları ile hammadde ve işletme malzemesi teminine yönelik yatırımın 400 milyar lirayı aşmaması gerekiyor.