Sağlık Bakanlığı, Türk halkının beslenmedeki yetersizliğini giderebilmek için ekmekteki vitamin, demir, iyot, protein ve çinko değerlerini yükseltmek için bilim komisyonu kurdu. Buğday ununun vitamin ve minerallerle zenginleştirilmesi uygulamasını Türkiye`de ilk olarak UNO markası başlatmıştı. Dünyanın Amerika dahil 50 ülkesinde zorunlu tutulan `zenginleştirilmiş ekmek`in üretimi için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, toplumda görülen sağlık sorunlarını azaltmayı planlıyor. Uygulama sonucu, tüm yurtta ekmek vitamin, çinko, iyot, protein ve demir bakımından zenginleştirilerek halka sunulacak. Bakanlık, `herkes meyve-sebze yiyemiyor ama ekmek tüketebiliyor` sloganı ile yola çıktı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinden oluşturulan komisyon zenginleştirilmiş ekmek konusunda çalışmalara başladı. Eğer zenginleştirilmiş ekmeğe geçilirse ekmeğin içindeki değerlerin yazılması bakımından ekmek mecburen ambalaja girecek.