ABD`de zırhlı araç satışı patladı

1dk okuma

ABD`de 11 Eylül`de meydana gelen terörist saldırılardan sonra bombaya dayanıklı araç üreten firmaların aldıkları siparişlerde patlama yaşandığı bildir

ABD`de 11 Eylül`de meydana gelen terörist saldırılardan sonra bombaya dayanıklı araç üreten firmaların aldıkları siparişlerde patlama yaşandığı bildirildi.

Big Toys Coach Works Inc adlı firma, 11 Eylül`den sonra özel olarak ürettiği, bomba ve mermiye dayanıklı SUV modeli arabalara büyük talep olduğunu açıkladı. Şirketin ürettiği araçların içinde bilgisayardan internet bağlantısına, televizyondan DVD`ye kadar her türlü yüksek teknoloji ürünü araç ve gereç bulunuyor ve limuzin tipi bu arabalar tekerlekli ofis olarak da kullanılabiliyor.

Araçlara dev firmaların üst düzey yöneticileri, film yıldızları ve diğer önemli kişilerin rağbet ettikleri kaydedildi.

Merkezi Kaliforniya eyaletinin Corona kentinde bulunan Big Toys Coach Works firması, normal olarak ayda 2-3 araç siparişi alırken, 11 Eylül`den sonra bu sayının 50`ye çıktığını açıkladı.

Şirketin özel olarak zırhla kapladığı otomobillerin fiyatları da aracın modeli ve büyüklüğüne göre değişiyor. Örneğin Ford Excursion modeli kurşun geçirmez araçlar 175 bin dolardan satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası: