Enerji Bakanı Çin yolcusu

1dk okuma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıstaki ziyaretinin ardından yeniden Çin’e gidiyor.

 

Haberin Devamı

Pekin ve Tianjin’de salı ve çarşamba günleri temaslarda bulunacak olan Bayraktar, Uluslararası Madencilik Konferansı’nda bir konuşma yapacak. Bayraktar’ın enerji dönüşümünde yenilenebilir enerji kaynaklarının yeri ve bu süreçte kritik minerallerin önemine dikkat çekmesi ve bu konularda işbirliği çağrısı yapması bekleniyor.

MADENDE İŞBİRLİĞİ

Bayraktar, Çin Halk Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanı Wang Guanghua ile de bir araya gelecek. Türkiye ve Çin arasında başta kritik mineraller olmak üzere doğal kaynaklar ve madencilik alanlarında mevcut ve potansiyel işbirliği ile bu iş birliğini üçüncü ülkelerde geliştirme konuları ele alınacak. Görüşme kapsamında ayrıca, iki ülke arasına maden alanında da bir anlaşma imzalanması bekleniyor.

Bayraktar, Çin’in büyük enerji firmalarından olan, Türkiye’de de önemli yatırımları olan SPIC ve Çin’in önde gelen nükleer şirketlerinden CNOS ile de birer görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerde, yenilenebilir ve nükleer enerji alanında olası yatırım fırsatları değerlendirilecek. Bayraktar, mayıstaki Pekin ziyaretinde Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Jianhua ile ‘Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’na imza atmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası: