Kampüs Projesi ile binlerce KOBİ ve girişimci; inovasyon liderlik, satış, pazarlama, finansman yönetimi, proje yönetimi gibi eğitimleri alabilecek.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOBİ Kampüs Projesi ile binlerce girişimcinin, uzaktan eğitim yoluyla internet üzerinden eğitim göreceklerini belirterek, KOBİ'ler dünyayla yarışan ve katma değerli ürün ve hizmet sunan birer marka haline gelmeli dedi.
Işık, KOSGEB aracılığıyla KOBİ ve girişimcileri sadece nakdi olarak değil rehberlik ve danışmanlık faaliyetleriyle de desteklemek istediklerini söyledi.
KOBİ ve girişimcilerin, yoğun rekabet ortamında ayakta durabilmek için devletin teşvik ve kredilerini takip ederken, yeni pazar arayışlarına girdiklerini ve ihracatlarını arttırmak için çabaladıklarını belirten Işık, KOSGEB'in yeni bir eğitim hamlesi başlattığını açıkladı.
Girişimciye internetten eğitim
Uygulamalı girişimcilik eğitimini hayata geçirerek yeni nesil girişimci kavramını oluşturduklarını ve artık yeni teşebbüslerin daha bilinçli şekilde ekonomiye katkı sağladığına işaret eden Işık, şöyle konuştu:
Şimdi artık işi daha ileri boyuta taşıyoruz. KOBİ'lerimizde gözlemlediğimiz en önemli sorunların başında, profesyonel yönetim anlayışından uzak olmalarıydı. Bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz düşüncesiyle arkadaşlarımıza talimat verdik ve uzun süren çalışmaların sonucunda KOBİ'lerimize en hızlı ve en etkin eğitimlerin verilmesi yönünde irade ortaya koyduk. İnternet teknolojisinin geldiği yer itibariyle de memleketimizin en ücra köşesindeki KOBİ'lerimizin de erişebileceği bir internet portalını oluşturduk.
Bakan Işık, KAMPÜS projesiyle binlerce KOBİ ve girişimcinin, uzaktan eğitim yoluyla internet üzerinden eğitim göreceğine dikkati çekerek, KOSGEB'in sunduğu KOBİ KAMPÜS eğitim destek programıyla KOBİ ve girişimciler; inovasyon liderlik, satış, pazarlama, finansman yönetimi, proje yönetimi gibi profesyonel yönetim anlayışı yolundaki en önemli eğitimleri alabilecekler diye konuştu.
Projeden KOSGEB'in veri tabanına kayıtlı ve güncel KOBİ beyannamesini doldurmuş olan işletmelerin yararlanabileceğini bildiren Işık, KOBİ'lerin artık dünyayla yarışan ve katma değerli ürün ve hizmet sunan birer marka haline gelmesi gerektiğini vurguladı.
KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik eğitim programlarının elektronik ortama taşınarak; mesleki bilgi ve becerilerin arttırılması, bilişim teknolojilerinden yararlanma düzeylerinin yükseltilmesi, teknolojik yeniliklere uyumun sağlanabilmesi ve destek ve hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını anlatan Işık, Nitelikli ve katma değerli üretim, ülke ekonomisi açısından çok önemli. Sunulacak altyapı ve eğitimlerle, KOBİ'lerin küresel pazarda söz sahibi olması vizyonumuzu da destekleyecek değerlendirmesinde bulundu.