FP Karamollaoğlu: İç Tüzük mutlaka geri çekilmeli

1dk okuma

İçtüzük Mutlaka Geri Çekilmeli -İcranın Yargıya Müdahalesi, Hukukun Üstünlüğünü Ortadan Kaldırır -Sözde Soykırım İddialarıyla İlgili Olarak Meclis Araştırma Komisyonu Kurulsun


FP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Temel Karamollaoğlu, hükümetin, Meclis`te çoğunluğuna dayanarak muhalefetin sesini kısmaya çalışmasını kınadığını ifade ederek, Ülkede huzur olacaksa bu muhalefetin sesini kısmakla değil, muhalefetin önerilerine kulak vermekle mümkün olur. içtüzük mutlaka geri çekilmelidir dedi. Karamollaoğlu, Parlamento`da düzenlediği basın toplantısında, Meclis`te yaşanan olaylarla İçtüzüğün kanabulandığını öne sürerek, hükümetin İçtüzük konusundaki ısrarlı tavrını sürdürmesinin demokrasiye ve ülke huzuruna zarar vereceğini savundu. Karamollaoğlu, Başbakan Ecevit`in, Ankara DGM Savcısı Talat Şalk hakkında yaptığı değerlendirmeyi benimsemenin mümkün olmadığını da ifade ederek, şöyle devam etti: Geçmişte siyasi partilere küfür name tanzim edenlerle ilgili olarak kılı kıpırdamayan hükümetin, bugün vazifesini yapan, delilleri ortaya çıkarmaya çalışan, bundan dolayı birtakım yazışmalarda bulunan savcıya karşı koyduğu tavrı kınamamak mümkün değil. Ülkemiz hukuk devletidir. Kuvvetler ayrılığı prensibi geçerlidir. İcranın yargıya müdahalesi, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırır.


SÖZDE SOYKIRIM İDDİALARI:

FP`li Karamollaoğlu, hükümetin sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yaklaşımının da sığ olduğunu öne sürdü ve bu konudaki yaklaşımların, batı ülkeleriyle ileride çok ciddi problemler yaşanmasına neden olabileceğini söyledi. İddialar konusunda, hükümetlerin bugüne kadar uyuduğunu da savunan Karamollaoğlu, hükümetin bu konuda kurumsal bir tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti. Hükümetin konuya yaklaşımını değiştirerek, sorunu kökten ele alması gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, Bu duruma nasıl gelindiğinin araştırılması lazım. Hükümeti, konuya hassasiyetle yaklaşmaya ve muhalefetin önerilerine kulak vermeye çağırıyorum. Bu konunun derinlemesine araştırılabilmesi için bir meclis araştırma komisyonu kurulmasını öneriyorum diye konuştu.


Karamollaoğlu, bir soru üzerine de, Anayasa Mahkemesi`nin Fazilet Partisi ile ilgili ara kararını, normal hukuki bir prosedür olarak niteledi. Temel Karamollaoğlu,
Ne olumlu ne olumsuz diyecek bir şey yok. Görünüşte biri lehte biri aleyhte gibi gözüyor. Hukuken (daha sonradan ortaya konulan bantlar delil teşkil etmez) dediler. Bu bizim yönümüzden elbetteki müspet bir yaklaşım.Ülkemiz için, demokratik anlayış ve hukuk yönünden herkesi tatmin edecek bir kararın çıkmasını bekliyoruz diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası: