21 kuruluş bakanını bekliyor

1dk okuma

Başbakan Abdullah Gül, yeni kabinenin devlet bakanı ve başbakan yardımcıları ile devlet bakanları arasında beklenen görev dağılımını yaptı; ancak Başbakanlık`a bağlı ve ilgili 52 kuruluştan 21`i için bakan görevlendirilmedi.

Kulislerde konuşulanlara göre, Başbakan Gül bu görevlendirmeyi ön hazırlık çalışması olarak yaptı. Bir başbakan yardımcısı ya da devlet bakanına bağlanmayan kurumların, bir icracı bakanlığa bağlanlabileceği belirtiliyor. Ancak bunun için Cumhurbaşkanlığı tezkeresi gerekiyor. Açıkta kalan bazı bağlı ve ilgili kuruluşlar ile bunlara daha önceki hükümette verilen görevler şöyle:

BAĞLI KURULUŞLAR: Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, GAP İdaresi Başkanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü.

İLGİLİ KURULUŞLAR: Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Eti Holding A.Ş.Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü

GÖREVLER: Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları ile kardeş topluluklarla ilişkiler bunlarla ilgili araştırma planlama ve eşgüdümün sağlanması, Kıbrıs ile ilgili eşgüdüm işleri.

Haberle ilgili daha fazlası: