Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurumu, YKM’nin kontrolünün Boyner Büyük Mağazacılık tarafından devralınması işlemine izin verdi.
Rekabet Kurumu, web sayfasında yayımlanan duyurusunda, Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri ve YKM Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri’nin kontrolünün Boyner Büyük Mağazacılık tarafından devralınması işlemine izin verdiğini açıkladı.
PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Boyner Mağazacılık’ı bünyesinde bulunduran Boyner Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM’nin yüzde 63 hissesinin 190 milyon TL bedelle Boyner Büyük Mağazacılık’a devrini sağlayacak anlaşmanın Şubat ayında imzalandığını açıklamıştı.
TAN AİLESİ REKABET KURULU`NUN KARARINA İTİRAZ EDECEK
Rekabet Kurulu’nun YKM hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.’ye devrine ilişkin onay kararının ardından Tan Ailesi, karara İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceklerini açıkladı. Devir işlemi ile ilgli olarak ön alım ve marka hakkı dahil olmak üzere pek çok davanın süregeldiğini belirten, Rekabet Kurulu’ndan çıkan onay kararının ise atacakları adımlar açısından kendilerini durdurmayacağını söyleyen Saruhan Tan, Rekabet Kurulu’nun, sadece 2 ay gibi kısa bir sürede bu incelemeyi tamamlayarak, devre onay vermesinin düşündürücü olduğunu söyledi.
Rekabet Kurulu’nun daha önce incelemeye aldığı başvurularda “nihai sürecin” en az altı ay sürdüğüne dikkat çeken Tan, “YKM ile ilgili nihai inceleme 2 ay gibi kısa bir sürede ve konuyla ilgili sözlü savunma ya da raporlarımız dikkate alınmadan tamamlandı. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz” dedi.
Tan, Tan ailesi olarak YKM markasının verasetten gelen hakla yüzde 50 sahibi olduklarını, ayrıca şirket ana sözleşmesinden gelen önalım hakkının ihlali nedeniyle marka ve önalım davaları açtıklarına dikkat çekerek, bu dava süreçleri tamamlanmadan Rekabet Kurulu’nun devir onay kararı vermesinin gelecekte telafisi güç zararlar yaratacağını kaydetti.
Saruhan Tan, derhal İdare Mahkemesi’ne başvurarak haklarını armaya devam edeceklerini söyledi. “Nihai inceleme süreci ön incelemeden bile kısa sürdü, yeterli incelemenin yapılmadığı görüşündeyiz’’
Bigpara turuna katılın
Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri