Alman otomobil üreticileri rakiplerinden korkmuyor! İşte nedeni

05.09.2023 - 17:43 | Son Güncelleme :
Alman otomobil üreticileri rakiplerinden korkmuyor! İşte nedeni | Genel Haberler

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın otomobil üreticilerini Asyalı rakiplerle rekabeti benimsemeye

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın otomobil üreticilerini Asyalı rakiplerle rekabeti benimsemeye ve Çin'in elektrikli araç üreticilerinin yükselişinden korkmamaya çağırdı.

 Münih'teki IAA otomobil fuarında yaptığı konuşmada Scholz, "Rekabet bizi teşvik etmeli ama korkutmamalı" dedi ve "bir otomobil ülkesi olarak Almanya'nın uluslararası rekabet gücü konusunda hiçbir şüphenin bulunmadığı" konusunda ısrar etti.

Haberin Devamı

 Scholz, "Evet, Almanya dışında da iyi arabalar üretiliyor ve geliştiriliyor" dedi ve Avrupa'nın en büyük ekonomisi olarak "dünyada otomotiv mühendisliği alanında bu kadar zengin bir uzmanlığa sahip başka bir yer düşünemediğini" bildirdi.

 BMW, Mercedes ve Audi gibi Alman markaları uzun zamandır Çin'deki birinci sınıf içten yanmalı motorlu otomobil satışlarında hakim durumdaydı ancak Avrupalı üreticiler Asya ülkesinin elektrikli araçlara hızlı geçişinden faydalanmakta yavaş davrandı.

 UBS analistleri geçen ay yayınlanan bir raporda, BYD Co. liderliğindeki Çinli otomobil üreticilerinin otomobil pazarındaki paylarını on yılın sonuna kadar neredeyse ikiye katlayarak %33'e çıkaracaklarını yazdı.

 BYD, bu yıl Çin'in en çok satan otomobil üreticisi olarak Volkswagen AG'yi geride bıraktı ve Mercedes, hayal kırıklığı yaratan satışların ardından geçen yılın sonlarında amiral gemisi elektrikli sedanının fiyatlarını düşürdü.

 Elektrikli otomobillerin ve plug-in hibritlerin bu on yılın sonunda dünyanın en büyük otomobil pazarının %90'ını oluşturması beklenirken, Tesla Inc.'in Çin'de başlattığı fiyat savaşı da baskıyı artırdı.

 Scholz, Tesla'nın Avrupa fabrikasını doğu Almanya'nın Brandenburg bölgesinde kurmasının ve Ford Motor Co.'nun Köln'de Avrupa pazarı için elektrikli otomobil üretmeye karar vermesinin tesadüf olmadığını belirterek, "Bütün bunlar ülkemizin yeteneklerinin bir ifadesidir” diye konuştu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.