OVP'de 20 milyar liralık tasarruf adımı

31.07.2023 - 07:20 | Son Güncelleme :
OVP'de 20 milyar liralık tasarruf adımı | Ekonomi Haberleri

Eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’da öncelikli hedef, enflasyonun tek haneye düşürülmesi olacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda tasarruf özelinde yapılan çalışmalara göre ise mesleki eğitim merkezlerindeki bazı projelerin birleştirilmesiyle 20 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor.

Kabinenin bir süredir üzerinde çalıştığı Orta Vadeli Program’la (OVP) ve kamuda tasarrufla ilgili bir yol haritası çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre, makroekonomik ve yapısal reform politikaların güncelleneceği OVP ile birinci hedef enflasyonu tek haneye düşürmek. Bu kapsamda eylül ayında açıklanması beklenen OVP ile enflasyonun kademeli olarak ineceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede ilk olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma yaparak mesleki eğitim merkezlerine sağlanan devlet katkısının etkinliği konusunda bir analiz yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun son toplantısında örnek olarak değerlendirilen bu analiz ile meslek eğitim merkezlerinde bazı projelerin birleştirilerek 20 milyar lira tasarruf sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, diğer kurumların yaptığı tasarruf analizleri bir sonraki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında değerlendirilecek.

KURUMLARDAN ETKİ ANALİZİ

Ekonomik dengelerin yeniden düzene oturtulması için atılan adımların en önemli yapı taşlarından birisi olan kamuda tasarruf konusunda da yeni çalışmalar başlatılıyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) son toplantısında, kamuda tasarrufla ilgili alınacak tedbirler değerlendirildi. Buna göre, bakanlıklar başta olmak üzere tüm kamu kurumlarında bir etki analizinin yapılacağı öğrenildi. Bazı projelerin birleştirilmesi ve yeni bir programlama yapılması konusunda hazırlık yapılacak. AK Parti kurmayları, “Bazı programları gözden geçiriyoruz. Asıl tasarruf kaynakları amaca uygun verimli kullanmak. Biz bunu istiyoruz kamu kurumlarından. Gerçekten amaçlarına baksınlar. Bu program amaca hizmet ediyor mu? İstismar edilen tarafları var mı? Revize edilerek daha verimli hale getirilecek boyutları var mı? Zaten bunlara baktıklarında hem tasarruf oluyor hem de amaca uygun hale geliyor program” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

AMACA UYGUN İŞLER SÜRECEK

AK Parti kurmayları tasarruf planında izlenecek yol haritası için, “Ciddi bir tasarruf oluşturacaklar. Etkinliğini de azaltmadan yani gerçek amacına uygun işleri azaltmadan; birtakım şeyleri ortadan kaldırarak hem programda bir tasarruf sağlanacak hem de daha amaca uygun çıktı elde edeceğiz. Etki değerlendirme konuları gerçekten önemli. Program bazında bu bir
örnek çalışma gibi oldu” ifadelerini kullandı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.891 Değişim: 0,18% Hacim : 84.341 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.851 26.07.2024 Yüksek 10.948
Açılış: 10.912
32,9449 Değişim: -0,11%
Düşük 32,8543 26.07.2024 Yüksek 33,1490
Açılış: 32,9827
35,7631 Değişim: -0,26%
Düşük 35,6886 26.07.2024 Yüksek 36,0434
Açılış: 35,8581
2.528,50 Değişim: 0,83%
Düşük 2.504,59 26.07.2024 Yüksek 2.534,28
Açılış: 2.507,72
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.