Geliri düşük olanlar nasıl konut kredisi çekebilir?

1dk okuma

Ev sahibi olup, kira ödeme derdinden kurtulmak hepimizin hayali olsa gerek. Ancak bazen yapılan hesaplar gerçeklerle yüzleşince tam olarak tutmuyor. Mesela para biriktirmek. Pek çoğumuz için mümkün gözükmüyor.

Haberin Devamı

Peki, böyle bir durumda olup ev sahibi olma hayali kuranlar… İşte onlar için imdada bankaların müşterilerine sunduğu konut kredi seçeneği yetişiyor. Hangikredi.com tarafından hazırlanan bir haberde geliri düşük olanların nasıl ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürebileceği anlatılmış.

İşte o yazı

Ev fiyatların yüksek olması bir yana konut kredisi faiz oranlarının da dönem dönem yükselmesi düşük gelire sahip olanlarımız için konut kredisi ile ilgili soru işaretleri oluşturuyor.

##$$KONUTKREDIWIDGET##$$

GELİR DÜŞÜKLÜĞÜ EV SAHİBİ OLMANIZA ENGEL DEĞİL

Geliriniz düşükse bu ev sahibi olmanıza engel değil. Öncelikle yapmanız gereken gelişme potansiyeli yüksek bölgelerden düşük fiyatlı bir ev bulmak. Gelişme potansiyeli olan bir bölgenin yaşam standardınızı düşüreceğini düşünebilirsiniz. Ancak hızla gelişen büyük şehirlerde bu gibi yerler aynı hızla değer kazanıyor. Aldığınız ev birkaç sene sonra sizin aldığınız fiyattan çok daha değerli olacaktır. Bu da sizi kârlı çıkartır.

UYGUN KONUT KREDİSİ İKİNCİ AŞAMA

Haberin Devamı

Evi bulduktan sonra ikinci aşama en uygun konut kredisini bulmak. Tüm bankalara ait güncel faiz oranlarının tek bir platformda sunulduğu Hangikredi.com ile kriterlerinize uygun hesaplama sonuçlarını bir arada görerek değerlendirme yapabilirsiniz. Konut kredisi faiz oranları değişken olduğundan ev almaya karar verdiğinizde bir süre faiz oranlarını takip edilmesi gerekiyor.

EK MASRAFLARA DİKKAT

Konut kredisi çekerken kredi faiz oranın yanı sıra dikkat etmeniz gereken başka noktalar da var. Kredi maliyetini düşürmek için dosya masrafı, komisyon gibi diğer ayrıntı bilgileri de incelemenizde fayda var.

Kredi araştırmanızı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de taksit tutarı ile ilgili sınır. Aylık taksitlerin toplam tutarı, haneye ait toplam gelirin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. 

GELİRE GÖRE ÖDEME

Bir örnek ile açıklamak gerekirse hane geliriniz 3 bin TL ise aylık taksit ödemeniz en fazla 1.500 TL olabilir. Bu bilgiyi göz önünde bulundurarak minimum vadeyi belirleyebilirsiniz. Vadenin olabilecek en düşük sınırda olması sizin avantajınıza olur zira vade arttıkça ödeyeceğiniz toplam tutar da artacaktır.

Kaynak: Hangikredi.com

 

 

Haberle ilgili daha fazlası: