`İhale takvimi işliyor`

1dk okuma

Bakan Yıldırım, Telekom borçlarının ne şekilde yapılandırılacağına ilişkin karar Bakanlar Kurulu`ndan çıkacak dedi. FOTOĞRAF: METİN PALA/AA

Telekom`un özelleştirilmesine ilişkin takvimin normal seyrinde yürüdüğünü belirten Yıldırım, abonelerin borç yapılandırmasının da birkaç günde netleşeceğini söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom`un özelleştirilmesiyle ilgili ihale takvimi normal seyrinde yürüyor. Şu anda ihale dokümanları hazırlanıyor dedi. Yıldırım, 10. Dünya Ulaştırma-Araştırmaları Konferansı`nda soruları yanıtladı. Yıldırım, Telekom borçlarının ne şekilde yapılandırılacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: Telekom`da affetme değil borçların sulh yoluyla halline imkân veren yasa Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Uygulama esasları Bakanlar Kurulu`ndan çıkacak kararla yapılacak. Bunu da önümüzdeki günlerde çıkaracağız. Sonra borçlularla Telekom karşılıklı uzlaşarak borçları tahsil edecek.
Telekom`un özelleştirme sürecine ilişkin ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 11 firmanın bilgilenme sürecine katıldığını anımsatarak, şöyle konuştu: Ancak ihaleye girmek için bilgilenme sürecine katılmak gerekmiyor. Katılmayanlar da ihaleye girebilecek. İhale takvimi normal seyrinde yürüyor. İhale dokümanları hazırlanıyor. Tamamlanmasından sonra resmen, teklif isteme sürecine girmiş olacağız.
Gemi ve liman güvenlik kodu olan ISPS uygulamasıyla 1 Temmuz`dan itibaren Türkiye`ye gelen gemilerin güvenlik sertifikası almak zorunda olduğunu hatırlatan Yıldırım, 10 değerlendirme kuruluşunun tayin edildiğini anlattı, gemi ve limanların yüzde 57`sinin belge aldığını, 10 güne kadar hepsinin belgelendirileceğini belirtti.
Yıldırım ayrıca, Kuzey Kıbrıs`a doğrudan uçuşlara ilişkin şöyle konuştu: ABD, bir çalışma yapıyor. AB de ekonomik destek ve direkt ulaşımla ilgili çalışma içinde. Umarım yakında bu konuda kayda değer gelişme olacak. Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı`nda kargo ve tarifesiz charter uçuşlarına daha fazla yer verilmesi konusunda da Milli Savunma Bakanlığı ile mutabakata varıldığını kaydetti.
Bu arada, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Erel, hızlı trenin raydan çıkma ve ray kırılması gibi risk taşıdığını savunarak, teknik yeterlilik sağlanana kadar hızlı tren seferlerinin durdurulmasını istedi. Yıldırım da, bu konuda bakanlık yetkililerinin kendisiyle irtibata geçeceğini söyledi.
Türk Telekom da ADSL` den internet erişiminde yüzde 28-40 arasında değişen oranda indirime gitti.

Haberle ilgili daha fazlası: