Hazine`nin rahat borçlanması bekleniyor

1dk okuma

Mevcut iyimser hava sayesinde Hazine`nin borçlanmada sorun yaşamayacağını, ve Çarşamba günkü yüklü itfasını rahatlıkla atlatacağını ifade ediyorlar

Hazine`nin başarılı nitelendirilecek referans bono ihalesinin desteklediği olumlu hava bono faizlerini dün yüzde 63`lere kadar çekti. İhalenin kısmi etkisinin görüldüğü döviz tarafında ise dolar, 1 milyon 660 bin civarında hareket etti.

Bankacılar, Hazine`nin bugünkü 308 günlük bono ve 22 aylık tahvil ihalelerinde de başarılı olacağını düşünürken, mevcut iyimser hava sayesinde Hazine`nin borçlanmada sorun yaşamayacağını, ve Çarşamba günkü yüklü itfasını rahatlıkla atlatacağını ifade ediyorlar. Kotasyon indirimi ihtimalini zayıf bulan bankacılar, seçim öncesinde Merkez Bankası`nın temkinli davranacağını söylerken, faizlerin olası kar realizasyonu ile 63-65 bandında hareket edeceği görüşündeler.

Doların 1 milyon 670 bini aşması için bir sebep olmadığına işaret eden bankacılara göre, kamu bankalarının hareketleri izlenecek ve sürpriz bir durum yaşanmadığı sürece kur 1 milyon 650 bin/1 milyon 670 bin aralığında gezinecek.

Haberle ilgili daha fazlası: