Ekonomimiz küçülmez

1dk okuma

Haberin Devamı

Yazının başlığına bakıp şaşıranlar olduysa hemen durumumu açıklayayım. Önceki gece yerel seçim sonuçlarını izlerken önemli bir karar verdim.

Osman ULAGAY / MİLLİYET

Bundan böyle medyada “Başbakan’ın memuru” olarak görev yapacağım. Halen bu görevi yerine getirmekte olan medya mensupları karşılığında ne alıyor, doğrusu bilmiyorum ama ben bu görevi gönüllü olarak yapmaya karar verdim, çünkü memleketin ve Sayın Başbakan’ın buna ihtiyacı var.

Tabii bu yeni görevimi yerine getirirken maaşımı Aydın Bey’e ödetmeye devam etmenin doğru olup olmadığını düşünüyorum. Bu sonunda ona kalmış bir karar ama bence işin şu yönünü de düşünmesi lazım Aydın Bey’in,  gazetelerinde “Başbakan’ın memuru” olarak görev yapanların bulunması sonunda belki ona da yarar sağlayabilir, Sayın Başbakan’ın hışmını törpüleyebilir.

Küçülmeye inanmayın

Neyse lafı fazla uzatmadan yeni görevimize başlayalım. Bugün TÜİK 2008  yılının son çeyreğine ilişkin büyüme hızı rakamlarını açıklayacak ya yarın görün malum medyadaki manşetleri. “Küçülmede rekor” diyecekler, “Teğet geçmedi, deldi geçti” diyecekler. Ne olmuş yani? Diyelim ki yapılan tahminler doğru çıktı ve 2008 yılının son çeyreğinde ekonomimizin % 5 ya da % 6 küçüldüğü ortaya çıktı? Ekonomi bir çeyrekte küçüldü diye kıyamet mi kopar?

Hem ABD ekonomisi de % 6.3 küçülmedi mi 2008’in son çeyreğinde.

Allah’tan Sayın Başbakan böyle şeylere pabuç bırakacak bir lider değil, ne kadar güzel söyledi, geçenlerde Akşam gazetesinin yazarlarıyla sohbet ederken: “Ben ekonomide küçülmeyi kabul edemem”, dedi. Adamın inancı sağlam, IMF’ye de böyle kafa tuttu zaten, “Büyüme hedeflerini küçülttürmem” diye aslanlar gibi direndi. Şimdi koskoca Başbakan’a mı inanacağız biz, yoksa “2009’un ilk çeyreğinde de durum çok kötü, acil önlem alınmazsa ekonomimiz 2009’da daha beter küçülür” diyen felaket tellallarına mı?

Başbakan’ı dinleselerdi

Aslında bütün suç bu felaket tellalları ile işadamlarında. Geçen yıl, kriz bizim uzağımızdayken Sayın Başbakan çıkıp da “Bu kriz bizi teğet geçecek, krizi fırsata çevirelim” dediğinde onun sözünü dinleyip yatırımları artırsalardı, istihdamı artırsalardı küçülür müydü ekonomimiz? Çilekeş halkımız da felaket tellallarına değil Başbakan’ına inanıp para harcamaya devam etseydi ekonomide küçülmeden, artan işsizlikten falan söz etmeye gerek kalır mıydı?

Halktan laf açılmışken, şu velinimetimiz olan seçmenlere de iki laf etmeden geçemeyeceğim. Seçim gecesi televizyona çıkan Sayın Başbakan’ın hali içime dokundu. Adamcağız helak etti kendini, memlekette gitmediği yer kalmadı, verdiği bunca hizmete karşılık, halkından bir oy istedi. İstediği kadar oy vermediler, üzdüler koskoca Başbakan’ı. Kendisi gene de anlayışlı davrandı, “Mesajı  aldık” falan dedi ama asıl mesajı alması gerekenler başkaları.

Yazı bitiyor ama doğrusu zor işmiş “memuriyet”. Bu işi yapanların neler çektiğini şimdi daha iyi anlıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası: