‘Yerimiz Türkiye yönümüz dünya’

2dk okuma

TÜRK teknoloji ekosisteminin en önemli organizasyonlarından olan SAHA EXPO 2024’te Pavo Group da yerini alarak ürün ve çözümlerini katılımcılarla buluşturdu.

Haberin Devamı

Asya, Körfez, Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’ya ulusal güvenlik ve dijital teknolojiler alanlarında ürün, çözüm ve sistem projeleri sunan Pavo Group; entegre güvenlik, 5G private mobile network ve KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer savunma veya nükleer) savunma gibi kritik çözümlerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturdu.

500’ÜN ÜZERİNDE ŞİRKET

Fuarda Türk savunma sanayisinin kabiliyetlerini uluslararası alanda gösterdiğinin altını çizen Pavo Group CEO’su Serkan Altınışık, yaptığı değerlendirmde “Şu anda yaklaşık bin 500’ün üzerinde şirketin olduğu, SAHA EXPO Fuarı’nda biz altın sponsor olarak, Pavo meydanında ciddi bir yetkinlik gösterimini hedefledik. Bugün itibarıyla şu anda 20 ülkeden müşterimize, hem kendi çözümlerimizi, kendi ürünlerimizi hem de Türk savunma sanayiinin kabiliyetlerini gösteriyoruz. Gurur verici bir şey. Çok uzun zaman önce başladığımız yolculuğu bu şekilde taçlandırarak devam ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda yine uluslararası birçok fuarda olacağız” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI HEDEF

Haberin Devamı

Türk mühendislerinin gücünü dünyaya taşıma vizyonuyla yola çıktıklarının altını çizen Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün, dünyanın farklı yerlerinden birçok delegasyonun katılımıyla kendi ürün ve çözümlerimizi birçok misafirimize anlatma fırsatı bulduk. Biz bir teknoloji şirketler grubuyuz. Bunun içerisinde, savunma tarafından, teknolojinin farklı yelpazelerine kadar birçok alanda kendi ürün ve çözümlerimiz var. Yerimiz Türkiye, yönümüz dünya. Biz bütün Ar-Ge süreçlerimizi, üretimimizi, hepsini Türkiye’de yapıyoruz. Türkiye’de Türk mühendis arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Böylece, Türk mühendisliğinin gücünü, üretme gücümüzü dünyaya taşıma vizyonumuz var. Birinci önceliğimiz uluslararası alanda önemli bir aktör olabilmek.” 

Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen (solda), Pavo Group CEO Serkan Altınışık

4 GÜNDE 6.2 MİLYAR DOLARLIK İMZA

CUMHURBAŞKANLIĞI himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO 2024 kapılarını bugün kapatacak. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, dün yaptığı açıklamada SAHA EXPO 2024’e 1.400’ü aşkın firmanın katılım gösterdiğini belirterek, “SAHA EXPO 2024’te gerçekleştirdiğimiz 133 imza töreninde 4,6 milyar doları ihracat olmak üzere toplam 6.2 milyar dolarlık sözleşme sadece 4 günde imzalandı” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

MAVİ VATAN’A YERLİ MOTOR GÜCÜ

BMC, 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda askeri araçlarını ve BMC POWER tarafından yüzde 100 Türk mühendisliğiyle geliştirilen motorlarını ziyaretçilere gösterdi. Fuarda ayrıca BMC Power’ın ‘Mavi Vatan’ için geliştirmeye devam ettiği Levend ve Mavi Batu marin motorları için de lansman törenleri düzenledi. BMC’nin yerli motor Mavi Batu ile denizlerde de vatan savunmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘ALTAY TEMEL ALINDI’

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Askeri gemilerimizin kalbi olacak Mavi Batu Motor Geliştirme Projesinin ana yüklenicisi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. ALTAY tankı için geliştirdiğimiz BATU Motoru esas alınarak geliştirilen Mavi Batu’nun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, zor bir coğrafyada bulunuyor ve tarih boyunca bu zorlukları aşmak için güçlü olmak zorunda kaldı. Tam bağımsız Türkiye için güçlü bir ordunun, yerli ve milli savunma sanayisinin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bu bilinçle, BMC olarak, BMC POWER şirketimizle, sadece kara araçlarımız için değil, deniz platformlarımız için de yerli ve milli motorlar geliştirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Mavi Vatan için koruyucu olacak gemilerimize milli gücümüzü kazandırma yolunda büyük bir adım olacak bu kutsal görevi bize layık gören başta Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün olmak üzere, tüm Savunma Sanayii Başkanlığı yöneticilerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası: