Güncelleme Tarihi:
Tekstil ve hazır giyimde en yüksek katma değeri sağlamak üzere kurulan İTKİB İTA, Ar-Ge merkezi ve laboratuvar olanaklarından Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu`nun 7 bine yakın üyesine yüzde 20 indirimli hizmet avantajı getirdi.
Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün ilk Ar-Ge merkezi olan İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri İTA Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Limited Şirketi (İTKİB İTA), sektör üyelerine indirim uygulaması başlattı. İTKİB İTA, imzalanan protokol ile Ar-Ge merkezi ve laboratuvar olanaklarından Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu`nun (TMHGF) 7 bine yakın üyesine yüzde 20 indirimli hizmet avantajı getirdi. İTKİB İTA`nın TMHGF üyelerine sağladığı avantaj ve yükümlülüklerinin düzenlenmesine ilişkin protokolün imza töreni, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi Dış Ticaret Kompleksi`nde gerçekleştirildi.
SON 18 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...
Protokol metni, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı (İTHİB) İsmail Gülle, İTKİB İTA Başkanı Eşref Akın ve TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk tarafından imzalandı. Protokol ile TMHGF üyeleri, İTKİB İTA`nın akredite laboratuvarlarındaki test hizmetlerinden, ayrıca tüm Ar-Ge, Ür-Ge çalışmaları, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yüzde 20 oranında indirimli yararlanacak. İmza töreninde konuşan İTHİB Başkanı İsmail Gülle, son dönemde FED kararlarının, kazanılan paranın artık eskisinden daha kıymetli olacağı bir dönemi beraberinde getirdiğini, emek yoğun bir sektör olan tekstil ve hazır giyimin ise yeni dönemde en büyük silahının yenilikçi üretim anlayışı olduğuna dikkat çekti.
Ar-Ge çalışmalarını göz ardı eden bir sektörün yarınının olmayacağının altını çizen Gülle, Dünya ekonomi tarihine bakacak olursak, Çin, Almanya, Kore gibi üretim devlerinin sürdürülebilir büyümesinin ardındaki itici gücün, Ar-Ge`ye ayrılan kaynak olduğunu görürüz. Türkiye`de de Ar-Ge kültürünün KOBİ`lerden başlayarak sektörün bütününe yerleşmesi gerekiyor diye konuştu.
Türkiye`de Ar-Ge bilinci yaygınlaştı
Türk tekstil ve hazır giyim sektöründe önceki yıllara kıyasla giderek artan bir Ar-Ge bilinci olduğunu vurgulayan Gülle, sanayicilerin uluslararası rekabette basan için üründe farklılaşma yoluna gittiğini söyledi. Sektörü yarınlara bu yenilikçi yaklaşımın taşıyacağını belirten Gülle, TMHGF ile yapılan bu işbirliği, sektörün bu çabasına önemli katkı sağlayacak. İTKİB İTA`daki laboratuvar ortamının ülkemizde eşi benzeri yok. Buluşlar bir ışıkla gelir. İmzaladığımız bu protokol, umarız bu ışıklar için anahtar görevi görür diye konuştu. TMGHF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk de alanında ülkemizdeki tek çatı kuruluş olan federasyonun, 22 sektör ve bölgesel derneği ve bunlara bağlı yaklaşık 6 bin 800 üye sanayiciyi temsil ettiğini vurguladı.