Güncelleme Tarihi:
Plaskar Plastik Enjeksiyon Otomotiv'in Fabrika Müdürü Kurt, yıl sonuna kadar sertifikasyon sürecini tamamlayarak, IRIS belgesi alacaklarını söyledi.
Otomotiv sektörüne yönelik plastik enjeksiyon ve kalıp imalatı yaparken, havacılık sektörüne de koltuk kolçağı imalatı ile adım atan Plaskar, yeni bir açılım olarak raylı sistemlerde de odaklandı.
kobiden.com'dan Gülay Soydan Pehlevan'ın haberne göre: Kalıphane yatırımıyla entegre bir yapıya kavuşan Plaskar Plastik Enjeksiyon Otomotiv'in Fabrika Müdürü Cemil Kurt, "Geçen yıl 4 bin koltuk kolçağı imalatımız oldu. Kalıpları da kendi bünyemizde ürettiğimiz için Türkiye'de ilk olan bir projenin içinde yer aldık. Önümüzdeki süreçte yıllık 12 bin koltuk hedefleyen Uçak Koltuk'un yeni projelerinde de varız. Kalıpları yaparak numuneleri sunduk. Şu an onay bekliyoruz" dedi.
Yıl sonuna kadar sertifikasyon sürecini tamamlayacak
Diğer yandan raylı sistemler sektöründe de büyümek istediklerinin altını çizen Kurt, bu doğrultuda hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı. Yıl sonuna kadar sertifikasyon sürecini tamamlayarak, IRIS belgesi alacaklarını söyleyen Kurt, "Raylı sistemlerde bilinen ve tercih edilen bir firma olmayı istiyoruz. Şu anda tren süspansiyon takozu üretimimiz var. Projeler Türkiye'nin raylı sisteme doğru yürüdüğünü gösteriyor. Bunun içinde yer almak lazım. Mevcut yapımız da buna uygun" ifadesini kullandı. Enjeksiyonun yanı sıra ciroda yüzde 10 paya sahip montajda da ağırlıklarını artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Kurt, böylece bitmiş ürün oluşturacaklarını aktardı.
Robot yatırımlarını gündemine aldı
Geçen yıl 2 milyon dolarlık yatırımla yüzde 20 büyüdüklerini ve İstanbul'daki kalıphane ile birlikte toplam 70 adet/yıl olan kapasitelerini 100 adet/yılın üzerine çıkardıklarını söyleyen Kurt, Tofaş'ın 356 projesinden işler aldıklarının bilgisini verdi. Bu yıl sonunda da 2014'teki gibi yüzde 20 büyüme öngördüklerini ve böylece kapasitelerini tamamen doldurmuş olacaklarını belirten Kurt, "Biraz daha otomasyona yönelmek için bu yıl robot yatırımlarını gündemimize aldık. Diğer yandan ihtiyacı karşılamadığı için 2 bin 500 metrekarelik ilave alan yatırımıyla toplamda 10 bin metrekarelik üretim alanına ulaşacağız" diye konuştu.