Parsan'dan devasa dövme tesisi

Güncelleme Tarihi:

Parsandan devasa dövme tesisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 10:46

Parsan, Avrupa’nın en büyük üç dövme tesisinden birini kuruyor

Haberin Devamı



Parsan, Avrupa’nın en büyük üç dövme tesisinden birini kuruyor

Otomotiv Yan Sanayi Sektörünün önde gelen tedarikçilerinden Parsan Makina Parçaları Sanayii A.Ş., Kocaeli Dilovası’nda, alanında Avrupa’nın 3 büyük üretim tesisinden birini kuruyor. 15 futbol sahası büyüklüğündeki alanda kurulacak olan tesis, Parsan’ı, dünyanın en önemli ağır ticari araç üreticilerinin motor ve aktarma organları dövme parça tedarikçisi konumuna getirecek. Yeni tesislerde modern mühendislik teknolojilerinin kullanılacağını belirten Güriş Holding Sanayi Grubu CEO’su ve Parsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, “Üretim önemli ölçüde robotlarla ve sıfır zararlı atık ilkesiyle gerçekleşecek. 160 milyon Avro’ya mal olacak ve Avrupa’nın en modern tesisleri arasında yer alacak Parsan Dilovası Tesisleri, iş güvenliği ve yüksek verimlilik anlayışıyla çalışacak. Yatırımlar tamamlandığında halen 650 olan personel sayımız 1800’e ulaşacak” dedi.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI UÇAK BİLETİ KAMPANYALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye ve Avrupa Otomotiv ve Makina İmalat Sektörlerinin önemli Dövme Aksam tedarikçilerinden biri olan Parsan Makina Parçaları Sanayii A.Ş., Kocaeli Dilovası’nda Avrupa’nın en büyük Motor, Aktarma Organları ve büyük Dövme Aksam Üretim Tesisinden birini kuruyor. Güriş Holding Sanayi Grubu şirketi olan Parsan’ı uluslararası alanda üst sıralara taşıyacak olan tesis, yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda kurulacak. kobipostasi.net haberine göre; ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin yüzde 10’unu güneş enerjisinden üreterek, yüksek enerji verimliliği ve sıfır zararlı atıkla çalışacak olan tesiste, büyük ölçüde robotlarla üretim yapılacak. Halen 650 olan personel sayısı yatırımlar tamamlandığında 1800’e ulaşacak. Tamamlandığında toplam 160 milyon Avro’ya mal olacak tesisle, Parsan, aks ve mil üretiminde Avrupa’nın en büyük, diğer aktarma organları ve motor dövme aksamı üretiminde ise, Avrupa’nın üç büyük tesisinden biri olacak. Yeni tesislerde, başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, gemi, havacılık, savunma sanayilerinin motor ve aktarma organlarında kullanılan ağır dövme parçaların tedariki de gerçekleştirilecek.

Güriş Holding Sanayi Grubu CEO’su ve Parsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, Parsan’ın 2015 ve 2020 yılları vizyonu ile, yeni yatırım stratejisi ve kurumsal hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı. Parsan’ın Güriş Holding Sanayi Grubu çatısı altında bulunan şirketler arasında yer aldığını belirten İğnebekçili, 1968 yılında Pendik’te kurulan fabrikada; Kalıphane, Dövmehane, Isıl İşlem, Özel Talaşlı İmalat, Entegre Çelik Dövme ve İşleme Tesislerinin bulunduğunu hatırlattı.

İğnebekçili, kurulduğu günden bu yana otomotiv, madencilik, havacılık, savunma gibi sektörlerin dövme parça gereksinimlerini karşılayan Parsan’ın, 46 yıllık deneyiminin getirdiği kaliteli üretimle, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada pek çok önemli markanın tedarikçisi konumuna yükseldiğini söyledi. İğnebekçili, “Bugün üretiminin yüzde 85’ini başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç eden, gerek mal gerekse hizmet kalitesi uluslararası alanda tescil edilmiş, güçlü bir kuruluşuz” dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

15 futbol sahası büyüklüğündeki alanda robotlarla üretim

Parsan’ın ağırlıklı olarak, çeşitli otomotiv markaları için ön dingil, arka aks milleri ve çeşitli dövme aksamları ürettiğini anlatan İğnebekçili, Dilovası’nda kurulacak tesisler hakkında şu bilgileri aktardı: “Halen Pendik’te 28.000 metrekare kapalı alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Temelini Haziran ayı içinde atmayı planladığımız Kocaeli Dilovası’ndaki yeni, modern üretim üssümüzü 100.000 metrekarelik kapalı alana kuracağız. Başka bir ifadeyle, yeni tesisimizin, yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacağını söyleyebiliriz” dedi.

160 milyon Avro’luk “stratejik yatırım”la ülke sanayimizde önemli bir eşik aşılacak

Tesislerin ilk etabının 2015 yılı, ikinci etabının 2020 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasının hedeflendiğini anlatan İğnebekçili sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplam 160 milyon Avro harcamayla gerçekleşecek yatırım, Parsan Pendik Tesislerinin yeni arazimize nakliyle tamamlanmış olacak. Halen 650 olan personel sayımız 2015 yılı sonunda 1000’e, 2020 yılı sonunda ise 1800’e yükselecek. Diğer bir deyişle, 1150 kişiye daha ek istihdam yaratmış olacağız. Halen Pendik’teki fabrikamızda sürdürdüğümüz üretimle 45-50 milyon Avro ciroya ulaşıyoruz. Yeni üretim tesislerimizde mevcut üretim kapasitemizin arttırılmasının yanı sıra, büyük motor krankları, dingil ve flanşlar ile diğer büyük ve ağır dövme aksamların imalatını gerçekleştireceğiz. 2020’li yıllarda ciromuzu üç kat arttırarak, 160-170 milyon Avro’ya ulaşmayı hedefliyoruz. Böylece ülke sanayimizde önemli bir teknolojik eşik aşılırken, stratejik öneme haiz bu yatırımla ekonomideki cari açığa da olumlu katkıda bulunmuş olacağız” dedi.

2015 yılı sonu itibarıyla devreye girmesi planlanan 12.500 tonluk vidalı pres yatırımının yıllık 25.000 ton ilave dövme kapasitesi yaratacağını kaydeden İğnebekçili, “Bu yatırımla yılda 300.000 adet ağır ticari araç krank, dingil ve büyük flanş üretimi gerçekleştirerek, bu alanda Avrupa’nın en büyük 3 tesisinden biri konumuna geleceğiz. Ayrıca, mevcut aks+mil üretim hacmimize ek olarak 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen 300.000 adetlik aks+mil üretim kapasitesiyle toplamda yıllık 1.000.000 adetlik aks+mil kapasitesine ulaşacağız. 2020 yılına kadar da aks+mil üretimimizi 1.300.000 adete ulaştıracağız. Ayrıca, ilave 8.000 tonluk dövme presi hattı, yeni krank işleme hatları ve diğer talaşlı üretim tesisleri de devreye alınacak. 2020 yılında, Pendik tesislerimizin Dilovası’na taşınmasıyla da yeni stratejik hedefimiz başarıyla tamamlanmış olacak” diye konuştu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Yeni Ar-Ge Merkezi ile Müşterilere Güçlü Çözüm Ortaklığı

Yeni tesisimizde Malzeme ve Dövme Teknolojileri ile Talaşlı İmalat ve Sistem Çözümleri konusunda hizmet verecek modern bir Ar-Ge Merkezi’nin de kurulacağını belirten İğnebekçili, “Parsan Ar-Ge Merkezi’yle, müşterilerimize çözüm ortağı olarak verdiğimiz hizmetleri geliştirmenin yanı sıra dövme teknolojisindeki Ar-Ge çalışmalarına da bilimsel destek sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Çevre Dostu Proje, Sosyal Sorumluluk, “Sıfır Kaza” Projesi

Dilovası tesislerinin elektrik ihtiyacının yüzde 10’una yakın kısmının çatılara yerleştirilecek güneş kolektörleriyle temin edilmesinin planlandığın belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dilovası’da modern üretim teknolojisiyle enerji verimliliğini ön planda tutan, atık enerjiden azami oranda yararlanılarak, sıfır zararlı atık malzemeyle üretim yapan gerçek anlamda çevre dostu olan bir projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. Kurumsal sorumluluğumuzun tam bilincinde olarak tüm paydaşlarımızla adil, şeffaf, sürdürülebilir büyüme modelinin hayata geçirilmesi yeni yatırımımızla da öncelikli hedefimiz olmaya devam edecektir. Çalışanlarımızın iş güvenliği ve huzurlu çalışma ortamının temini, faaliyetlerimizin vazgeçilmez ön şartıdır. Ayrıca, çalışanlarımızın ve genç nesillerin mesleki eğitimlerine katkı sosyal sorumluluk anlayışımızın ayrılmaz parçası olmaya devam edecektir.”

Üretimin yüzde 85’i ihraç ediliyor

Konuşmasında, Parsan’ın 1990 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık bir şirket olduğunu hatırlatan İğnebekçili, hammaddeyi Parsan’ın yüzde 50 ortağı olduğu Asil Çelik’ten tedarik ettiklerini belirtti. İğnebekçili, “Yine Güriş Sanayi Grubu şirketlerinden ve Parsan’ın bağlı ortaklığı olan Omtaş’la birlikte Türkiye’de en yüksek ciro ve kapasiteye sahip dövme firmasıyız. Uluslararası standartlardaki ürünlerimiz ve lojistik üstünlüğümüz nedeniyle sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da büyük ilgi görüyoruz. İhracatımızın toplam satışlarımız içinde yüzde 85 pay almasının bu ilginin kanıtı olduğunu düşünüyorum. Yurtiçi ve yurtdışında kaliteli ürünlerimize olan yüksek talep, Dilovası’ndaki yatırımlarımızın en önemli nedenlerinin başında geliyor. Yeni tesislerimizin devreye girmesiyle başta ABD’ deki büyük üreticiler olmak üzere, diğer pazarlardaki potansiyel müşterlerimize de hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!