Güncelleme Tarihi:
kobiden.com'dan Ercan Üslü'nun haberine göre; evde yaptıkları böreklerle geçimlerini sağlayan Aşkır çifti, işlerini büyüterek kendi markalarını kurdu. Ürünlerini "Ay-Bör" markası altında tüketicilerle buluşturan çift, şirketleri için 600 bin liralık yatırım yaptı. Samsun'da 50 noktaya su böreği ulaştıran çifti, daha fazla noktaya ulaşmayı hedefliyor.
Harita mühendisi Uğur Aşkır, önceden eşinin evde hazırladığı ürünlerin, bugün kendi markalarıyla kentin birçok noktasına ulaştığını söyledi. Günde 500 kilogramlık ürün imal ettiklerini anlatan Aşkır, şirketlerini 2009 yılında kurduklarını, o tarihten bu yana firmaları için 600 bin lira yatırım yaptıklarını belirtti. Aşkır, "2005 yılında eşimin evde yaptığı böreklerle geçinmeye çalışıyorduk. Günde 8 tepsi yani yaklaşık 30 kilogram börek sattığımızda, günümüzü bol kazançla kapattığımızı düşünüyorduk. Eşime fedakarlığı ve azmi için çok teşekkür ediyorum. Şirketimizi kurmamızın ardından bugün böreğin yanında, tereyağlı poğaça ve sütlü tatlı ürünleri de yapıyoruz. 15 kişilik bir ekibe sahibiz" dedi.
Samsun’da bir ilke imza atarak tereyağlı poğaça ürettiklerini kaydeden Aşkır, "Bu sektörde 10 yıldır hizmet veriyoruz. Bizden düşük maliyetle ucuz mamul isteyen perakende satıcılar da oldu. Ancak tüm mamullerimizin kaliteli ve sağlıklı olması bizim ilk kuralımız" açıklamasını yaptı.