Güncelleme Tarihi:
Kaplan Tekstil ve Mozaik Teknoloji firmaları ortak Ar-Ge çalışmaları sonucu maknoteks yöntemiyle `mıknatıslı havlu’ üretti.
Kaplan Tekstil ve Mozaik Teknoloji firmaları ortak Ar-Ge çalışmaları sonucu maknoteks yöntemiyle `mıknatıslı havlu’ üretti. İlk aşamada el havlusu olarak üretilen mıknatıslı havlu, metallere yapışarak pratik kullanım sağlıyor. Daha önce kırışmayan, terletmeyen, cep telefonu sinyallerini kesen ve serinleten kumaş üreten Kaplan Tekstil’in sahibi Yalçın Kaplan, Mozaik Teknoloji şirketi ile 6 ay birlikte çalışarak mıknatıslı havlu üretti. kobiden.com haberine göre; deneme çalışmaları sırasında 30x50 santimetre boyutlarında mutfak el havlusu olarak üretilen pratik havlularda başarılı sonuç alınınca ürünün seri üretimine geçilmesine karar verildi.
Tekstil mıknatısı kullanılarak üretilen pratik havlular buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi, kalorifer peteği gibi metal ürünlere yapışıyor. Yıkandığında bozulmayan, elektrikli eşyalara zarar vermeyen ve küflenmeyen mıknatıs sayesinde mutfakta kullanılan havluların kalorifer peteğine yapıştırılarak kuruması da sağlanabiliyor.
Hedef internetten 350 bin satış
Mıknatıslı pratik havluyu geliştiren Mozaik Teknoloji’nin sahibi Yılmaz Çelebi, pratik havludan yıl sonuna kadar internet kanalıyla 350 bin satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Pratik havlunun özellikle günlerinin önemli bölümünü mutfakta geçiren kadınlara kolaylık sağlayacağını söyleyen Çelebi, Pratik havlu ev kadınlarına büyük kolaylık sağlayacak. Asma sıkıntısı yok. Havluyu kullandıktan sonra fırın, buzdolabı, bulaşık makinesi, kalorifer peteğine yapıştırmak yeterli olacak dedi.
Yalçın Kaplan da mıknatıslı pratik havluyu gelen talepleri değerlendirerek fırın eldivenlerinde, peçetelerde, mutfak önlüklerinde de hayata geçirmeyi düşündüklerini, ürünlerin satışını internet üzerinden gerçekleştireceklerini söyledi.