Güncelleme Tarihi:
Denizli Sanayi Odası (DSO) her yıl düzenlediği Denizli Sanayisi Genel Görünüm Anketinin 2014 yılı sonuçlarını açıkladı.
Bu yıl 9. kez yapılan ankete 210 oda üyesi katıldı. Anket verilerine göre Denizlili sanayiciler yatırım açısından yavaş değerlendirdiği 2014 de sipariş sayısının, karlılığın ve istihdamın artacağını öngörüyor.
TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...
2013 anketinde 139 olan ortalama çalışan sayısı %14 aratarak 159 a yükseldi. Sgk lı istihdamında da bir önceki yıla göre 12 bin 23 kişilik bir artış söz konusu. 2012 de istihdamın arttığını ya da aynı kaldığını düşünen sanayicilerin oranı %89 iken 2013 de %95 di. En olumlu tablo ise Bakır-Tel sektöründe firmaların üçte ikisinin istihdamın arttığı yönünde yanıt vermesi. dinamikkobi.com.tr haberine göre; aynı tabloyu %63 ile tekstil ve konfeksiyon sektörleri takip ediyor.
2013 de her üç sanayiciden ikisi iç ve dış satış ile siparişlerin arttığını düşünüyor. 2013 de ankete katılanların %62 si iç satışlar arttı derken 2014 de oran %57 ye düştü. Kablo,Bakır-Tel sektöründe siparişler %91, dış satışlar %80 artmış. Kablo-Tel, konfeksiyon ve tekstil sektöründe hiçbir sanayici ihracatın 2014 yılında azalacağını düşünmüyor.
BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...
Ankete katılan sanayiciler 2013 yılı için kapasite kullanımının %50 düzeyinde olduğunu düşünüyor. Bu şimdiye kadar ki anketlerden elde edilen en yüksek sonuç. 2014 için ise beklenti %93 görünüyor. Kablo ve Bakır-Tel sektöründeki anket katılımcılarının tamamı kapasite kullanım oranının %50 üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyor. 2013 de karlılığım arttı diyenlerin sayısı %36, aynı kaldı diyenlerin ise %32 olarak sonuçlanıyor. Anketi değerlendiren sanayicilerin %43 ü nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına yabancı işçi çalıştırmayı düşünüyor.
Anketi yorumlayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci sanayicilerin iyimser yaklaştığını belirtiyor. 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da innovasyondan AR-GE ye, istihdamdan ihracata herşeyin artacağını dile getiriyor. 2013 yılında finansman ihtiyacı duyanların oranı %36 olarak görünüyor. Bu oran 2009 da %37 olarak açıklanan orandan sonra son 5 yıl içindeki en yüksek ikinci rakam. Nakit akışı ile ilgili sorunlarda da müşterilerin zamanında ödeme yapmaması ve teşviklerin azaltılması gibi sorularda anketin konusunu oluşturuyor. Kredi maliyetlerinin arttığını düşünenlerin oranı %51. Bu oranın ise %60 ı FED in kararlarından olumsuz etkilendiği yönünde cevap vermiş. Bu durum sanayicinin döviz riskinden kaçındığı anlamına geliyor.
CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
İthalat ve ihracatla ilgili ödemelerinizde veya alacaklarınızın tahsilinde problem yaşamamak için yurtdışı para transferi işlemlerinizde bankamızın SWIFT sistemini kullanabilirsiniz. Yine yurtiçinde TL yerine farklı bir döviz cinsinden havale yapmanız gerekiyorsa bu hizmeti kullanabilirsiniz.
Para hareketlerinin ulusal sınırları aştığı bir dünyada, insanlar uluslararası lehdarlara en güvenli ve hızlı şekilde para transfer etme ihtiyacı duyarlar. Aslında, yabancı para transferleri, küreselleşmeye paralel olarak gittikçe daha da önem kazanmış ve hacimleri sürekli olarak artmıştır. İthal edilen mallar için ödeme yapmak, yurt dışında yaşayan ya da okuyan akrabalara para transfer etmek, yurt dışındaki üniversiteler için kayıt ücreti ödemek, vs. yabancı para transferine ihtiyaç duyabileceğiniz örneklerdendir. Tabi ki yabancı para transferi sadece giden para transferleri anlamına gelmemektedir. Gelen transferler de eşit şekilde önemlidir.