Facebook dev projeyi hayata geçti

Güncelleme Tarihi:

Facebook dev projeyi hayata geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 09:56

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, verdiği bedava internet süzünü tuttu

Haberin Devamı



Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, verdiği bedava internet süzünü tuttu. Kurucu ortağı olduğu Internet.org şirketi, 13 milyon nüfuslu Zambiya’da GSM operatörü Airtel ile anlaşarak belirli sitelere bedava erişim sunacak.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, şubat ayında Barselona’daki Dünya Mobil Kongresi’nde ‘bir gün internet bedava olacak’ diye verdiği sözü tuttu. Geçen yıl Facebook’un önderliğinde dev teknoloji şirketlerinin ortaklığı ile dünya nüfusunun internete erişemeyen üçte ikisine internet erişimi sağlamak için kurulan Internet.org ücretsiz internet erişimi sunmaya Zambiya’dan başladı.

Afrika’nın güneyindeki Zambiya’yı başlangıç noktası olarak belirleyen Facebook, yerel GSM operatörü Airtel’le yaptığı anlaşma ile belirlenen web siteleri için ücretsiz internet erişimini açtı. Zambiya’daki Airtel aboneleri hiçbir ücret ödemeden sağlık, iş ve hava durumu ile bilgileri cep telefonlarından internete bedava girerek öğrenebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıların Wikipedia ve Google’a erişimlerine de izin veriliyor. Üstelik bunun için abonelerin son model akıllı telefona sahip olmasına da gerek yok.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bedava internet uygulamasında Zambiya’nın yerel web siteleriyle birlikte Facebook, Women’s Right Apps ve Messenger’ın bulunduğu 13 uygulama yer alıyor. Ancak kullanıcılar bu uygulamaların ‘daraltılmış’ versiyonlarını kullanacaklar. Örneğin Internet.org uygulamasındaki Facebook servisi video oynatmıyor.

Hedef tüm dünya

İstatistiklere göre 15 milyonluk Zambiya’nın sadece yüzde 15’i internet kullanmış. Facebook, bu uygulamanın başarılı olması halinde tüm dünyada kullanmayı düşünüyor.

Dünya nüfusunun yüzde 85’i mobil bağlantıya ulaşabilecek olmasına rağmen sadece yüzde 30’unun internete girebildiğini belirten Facebook bu oranı artırmak istiyor. Özellikle Afrika ile Hindistan ve çevresindeki nüfusun çok küçük bir kısmı internete ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!