'Varlık barışı'nda hükümetten geri adım

Güncelleme Tarihi:

Varlık barışında hükümetten geri adım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 09:26

Hükümet, yatırım ortamının iyileştirilmesi tasarısındaki varlık barışı maddesini geri çekti.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik yasa tasarısının önemli unsurlarından biri olarak değerlendirilen "varlık barışı" ile ilgili madde hükümet tarafından geri çekildi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Reuters'in haberine göre; Meclis'te dün gece geç saatlere kadar yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı yasalarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının görüşmelerine devam edildi.

Ancak hükümet muhalefetin de günlerdir güçlü şekilde karşı çıktığı varlık barışı ile ilgili maddeyi tasarıdan geri çekti. Geri çekilen maddeye göre, şirketler ve kişilerin yurt dışından varlıklarını incelemeye tabi tutmadan Türkiye'ye getirmelerinin önü açılırken; muhalefet bunun kara para aklamaya neden olacağını söylüyordu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meclis'te bir hafta gece-gündüz direndiğimiz kara para aklama maddesi AKP tarafından şimdilik geri çekildi. Yine gelecek, yine direneceğiz" dedi.

Hükümetin maddeyi çekmek için sunduğu önergede gerekçe olarak "Tasarının geçici ikinci maddesinde düzenlenen konunun bütüncül bir anlayışla ele alınarak değerlendirilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır" denildi.

Tasarıdaki en önemli unsurlardan biri olarak değerlendirilen bu madde ile kişi ve şirketlerin yurt dışındaki varlıklarını hiçbir inceleme ve soruşturmaya tabi tutmadan vergisiz olarak kendisi veya başka kişiler üzerine kayıt ettirilerek, Türkiye'ye getirmesi hedefleniyordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!