S&P`den Türk bankalarına uyarı!

Güncelleme Tarihi:

S&P`den Türk bankalarına uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 15:57

Standard&Poor`s 500 Endeksi Türkiye`deki 6 bankanın notunu teyit etti

Haberin Devamı

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor`s 500 Endeksi Türkiye`deki 6 bankanın notunu teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P) , Garanti Bankası, HSBC, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi ve Albaraka Türk`ün notunu teyit etti.

Türk bankalarının görünümünün negatif olduğunu belirten S&P, Garanti Bankası, HSBC Bank, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi`nin notlarını BB+, Albaraka Türk`ün notunu ise BB olarak teyit etti.

S&P raporuna göre, Türkiye`deki politik riskler ve ekonomik ortam bankaların risklerini artırıyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Raporda, Albaraka Türk haricinde diğer 5 bankadaki negatif görünümün Türkiye`nin olumsuz görünümünden ve bu bankalardaki varlık kalitesinin bozulmasından kaynaklandığı belirtildi. Albaraka Türk`ün negatif görünümünün ise Bahreyn`deki ana kuruluş Al Baraka Banking Group`tan kaynaklandığı vurgulandı.

Öte yandan raporda, S&P`nin Bankacılık Sektörü Ülke Riski Değerlendirmesinde (BICRA) Türkiye`yi Grup 5 ten Grup 6 ya düşürdüğü ifade edildi.

BICRA`da yapılan bu değişikliğin Türk bankalarının artan sektör risklerini ortaya koyduğu belirtilerek, fonlama riskinin yüksek değil çok yüksek olduğu kaydedildi.

Değişikliğe, Türkiye`de ekonominin zayıflaması ve küresel ekonomideki cansızlığın, sistem genelindeki fonlama risklerinin artmasına sebep olması nedeniyle gidildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!