Piyasalar yeniden satışa döndü

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar yeniden satışa döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 09:45

Uluslararası piyasalar, ABD istihdam verisi sonrası küresel hisse senedi rallisinin etkisini kaybetmesi ile satışa döndü

Haberin Devamı

Asya hisse senetleri, ABD'de dün açıklanan istihdam verisinin Fed'in faiz artırımı için durumu güçlendirmesi ve buna ek olarak, Çin'in enflasyon verisinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki zayıflığın altını çizmesinin ardından, küresel hisse senetlerindeki rallinin etkisini kaybetmesi ile birlikte geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi düşerken, Japonya'da Nikkei 225 Endeksi Çarşamba günkü yüzde 7.7'lik kazancının bir kısmını geri verdi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, üretici fiyatlarının 2009'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından geri çekildi. Asya tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) yükselirken, güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen talep yen ve ABD Hazine tahvillerini destekliyor. Yeni Zelanda doları merkez bankasının faiz indirimine gitmesi ve para biriminin daha da değer kaybedebileceğini kaydetmesinin ardından değer kaybetti. Petrol, arz verileri öncesi varil başına 45 doların altında kaldı.

Haberin Devamı

##$$DOVIZWIDGET##$$

Salı günü Şanghay işlemlerinin son bir saatinde başlayan küreseş hisse senedi rallisi, ABD hisse senetlerinin dün açılan iş pozisyonları sayısındaki rekor artışın ardından düşmesi ile birlikte, yalnızca 33 saat sürdü. Çin Başbakanı Li Keqiang, büyümenin makul bir bandın altına düşmesi durumunda, ülkesinin buna tepki verecek yeterli yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Çin Başbakanı'nın yorumları, ülkede üretici fiyatlarının yüzde 5.9 düştüğünü ve düşüşünü 42'nci aya taşıdığını gösteren verinina rdından geldi. 

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık tahsisi müdürü Nader Naeimi, "Piyasalar Fed'in gelecek haftaki toplantısına kadar volatil kalacak," dedi ve "Yatırımcılar tekrar potansiyel ABD faiz artırımına ve bunun gelişen piyasaları nasıl etkileyeceği üzerinde odaklanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Hisse Senetleri

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 12:43'te yüzde 1.8 aşağıda seyrediyordu ve Çarşamba günkü yüzde 4.2'lik kazancının bir kısmını geri verdi. Pazartesi günü Kasım 2012'den bu yana en düşük seviyesinden kapanan endeksteki 10 sanayi grubunun tümü aşağı yönde hareket etti.

Haberin Devamı

Japonya'da Topix Endeksi, ABD hisselerinde dün görülen düşüşün ardından yüzde 1.8 geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 4.3 kadar düştü. Enerji ve madencilik hisseleri Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi'ndeki yüzde 2'lik düşüşe öncülük ederken, Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetlerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 9.6'lık Ekim 2011'den bu yana en yüksek iki günlük yükselişina rdından yüzde 2.6 geriledi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin piyasaları ve daha geniş anlamda ekonominin yumuşak iniş yapmasını sağlayabileceği yolundaki iyimserlikle iki gün üst üste yükselmesinin ardından yüzde 1.6 düştü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!