Morgan Stanley: Türkiye yerine Rusya'yı tercih ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Morgan Stanley: Türkiye yerine Rusyayı tercih ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 10:06

Yatırımcılar, son dönemin hızlı büyüyen ekonomileri yerine, daha kötü performans sergilemiş ekonomilerine yönelirse daha iyi fırsatlar bulabilir

Haberin Devamı



Yatırımcılar, son dönemin hızlı büyüyen ekonomileri yerine, daha kötü performans sergilemiş ekonomilerine yönelirse daha iyi fırsatlar bulabilir. Morgan Stanley Rusya'yı da Türkiye'ye tercih etti.

Morgan Stanley, EEMEA bölgesi tüketim ve perakende sektörleri için bugün yayınladığı raporda, Türk perakende şirketlerinin sınırlı değer vaad ettiklerin ve Polanya için ihtiyatlı olmaya devam ettiğini belirtirken Rusya'yı tercih ettiğini bildirdi.

FIRSATLAR KAYBEDENLERDE

Morgan Stanley Yatırım Yönetimi'nin gelişen piyasalar bölümü başkanı Ruchir Sharma Don 5 yılda ekonomileri kötü gitmiş ülkelere yatırım yaparsanız, buralarda yüksek getiri fırsatları yakalayabilirsiniz, dedi. Sharma ayrıca ekonomileri son 5 yıldır iyi gitmiş ekonomilerde ise getiri potansiyeli sınırlı, olduğunu da ekledi.

Hindistan örneğini veren Sharma, ülkenin on yıllık bir ekonomik patlama ardından paralize olduğunu belirtti.

##$HABER_937904$##

Ülkeler ekonomik reformları ancak duvara çarptıklarında hayata geçiriyor, ancak ondan sonra tekrar hızlı büyüme yaşıyorlar, diyen ekonomist özellikle doğu Avrupa'daki gelişen ülkelerin en iyi fırsatları sunduğunu da ekledi.

Polonya, romania, Greece and Çek Cumhuriyeti için pozitif olduğunu söyleyen Sharma, Rusya'için piyasa altı getiri bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!