Çin hisseleri tatil sonrası iyi başladı

Güncelleme Tarihi:

Çin hisseleri tatil sonrası iyi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2024 07:01

Çin'de bir hafta süren tatilin ardından piyasalarda güçlü alımlar görüldü. Beklenen güçlü mali teşvik haberlerinin gelmemesi düşüşe neden oldu.

Haberin Devamı

Çin hisse senedi piyasaları bir hafta süren tatilden güçlü bir ralli ile geri döndüler. Hisse senedi endeksleri uzun tatilin ardından günün ilk seansında iki yılın en yüksek seviyesine kadar çıktılar. Ancak Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun basın toplantısında güçlü mali teşvik haberinin gelmemesi sert kar realizasyonlarına yol açtı.

Hong Kong'da hisse senetleri yatırımcıların teşvik heyecanının bir kısmını geri çekmesiyle düşüşe geçti. Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 7,4 gerilemeyle 21.411 puanda bulunuyor.

CSI300 açılışta yaşanan yüzde 10'luk sıçramanın ardından ilk seansı yüzde 5,98 artışla tamamladı. Şanghay Bileşik Endeksi 2021 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 3674,40 puana ulaşmasının ardından gelen satışlarla 3494,34 puana geriledi. Tatil öncesine göre %4,81 artıda.

Haberin Devamı

BOC International (BOCI) müşterilerine gönderdiği bir notta, Çin'in boğa koşusunun erken bir aşamada olduğunu ve "şu anda uzun pozisyonlar oluşturmak için hala değerli bir pencere olduğunu" söyledi ve teknoloji hisseleri, inşaat malzemesi hisseleri ve tüketici oyunları önerdi.

BOCI stratejisti Xu Peidong, yeni politika açıklamalarının kar alımları nedeniyle bir düzeltmeye yol açabileceğini, ancak daha fazla ekonomik yavaşlama riskinin kontrol altına alınması nedeniyle "piyasanın muhtemelen iyimser kalacağını ve yükseleceğini" söyledi.

Natixis'ten Gary Ng, "Biraz kar alma olabilir. Duyarlılığın o kadar da farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu aslında bir piyasanın günlerdir kapalı olması ve diğerinin işlem görmesiyle ilgili" değerlendirmesini yaptı.

Asya'nın diğer piyasalarında Japonya'da Nikkei 225 endeksi günüyüzde 1,3 düşüşle 38.907 puandan kapandı. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,5 azalışla 2.597 puanda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!