Merkez Bankası'ndan 3 şirkete yasak! Artık işlem yapamayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankasından 3 şirkete yasak Artık işlem yapamayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2026 09:50

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), üç ödeme ve elektronik para kuruluşunun faaliyet izinlerini iptal etti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre; TTM Elektronik Para, Klon Ödeme ve Fzypay Elektronik Para kuruluşlarının yetkileri, ilgili kanun maddeleri uyarınca sona erdirildi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ödeme hizmetleri ve elektronik para sektörüne yönelik denetim ve düzenleme faaliyetleri kapsamında kritik bir karara imza attı. 18 Şubat 2026 tarihli Banka Meclisi kararıyla, üç farklı kuruluşun faaliyet izinlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Söz konusu kararlar, 21 Şubat 2026 tarihli ve 33175 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğlerle birlikte resmen yürürlüğe girdi. İptal kararlarının; TTM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., Klon Ödeme Kuruluşu A.Ş. ve Fzypay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'yi kapsadığı bildirildi.

FZYPAY KENDİ İSTEĞİYLE FERAGAT ETTİ

Resmi Gazete’de yer alan detaylara göre, Fzypay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin faaliyet izni, kuruluşun kendi talebi doğrultusunda iptal edildi. Kararda, iptal işleminin 6493 sayılı "Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun"un 26. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi uyarınca gerçekleştirildiği belirtildi. Bu madde, kuruluşun faaliyet izninden açıkça feragat etmesi veya faaliyetlerini durdurduğunu Bankaya bildirmesi durumunda iznin iptalini öngörüyor.

Haberin Devamı

KLON ÖDEME İÇİN "GÜVENLİK" VURGUSU

Klon Ödeme Kuruluşu A.Ş. hakkındaki iptal kararı ise daha farklı gerekçelere dayandırıldı. Banka tarafından yapılan incelemeler sonucunda, kuruluşun kanunda belirtilen şartları kaybettiği tespit edildi. Kararda, kuruluşun faaliyetlerine devam etmesinin ödemelerin güvenliğini tehdit ettiği sonucuna varıldığı vurgulandı. İptal işlemi, ilgili kanunun 26. maddesinin 1. fıkrasının (ç) ve (e) bentleri uyarınca tesis edildi.

TTM ELEKTRONİK PARA BİR YIL İÇİNDE FAALİYETE BAŞLAYAMADI

Listenin üçüncü sırasında yer alan TTM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin faaliyet izni ise iki temel gerekçeyle kaldırıldı. Yapılan açıklamada, kuruluşun faaliyet izni almasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu yetkisini kullanmaya başlamadığı ve kanunun 14. maddesinde yer alan gerekli şartları kaybettiği ifade edildi. TCMB, bu gerekçelerle kanunun 26. maddesinin ilgili bentlerini işleterek kuruluşun yetkisini iptal etti.

BAKMADAN GEÇME!