Hamburger
En Çok Arananlar
    Popüler Haberler
      notification

      Bildirimler

      close

      Bildirimler

      close

      Dönüşüm mağdurlarının konutları tamamladı

      Dönüşüm mağdurlarının konutları tamamladı

      TÜRKİYE’nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tamamlanamayan Fikirtepe’de vatandaşın mağduriyetine devlet son verdi.

      REKLAM
      REKLAM

      Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde proje tamamlandı, teslimler başladı.

      2005 yılında ‘özel proje alanı’ olarak belirlenen, 2007’de ‘kentsel dönüşüm alanı’ ilan edilen ve 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ statüsü kazanan Fikirtepe’de özel sektör girdiği projeleri bir türlü tamamlayamadı ve evleri yıkılan binlerce hak sahibi yıllarca mağduriyet yaşadı.Dönüşüm mağdurlarının konutları tamamladı
      Plan iptalleri ve uzlaşmazlıklarla defalarca çıkmaza giren sürece 2021 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı el attı. Vatandaşın yıllarca süren mağduriyetine son vermek için Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Emlak Konut GYO harekete geçti. Proje alanı yüzde 55’i sosyal donatı alanlarından oluşacak şekilde planlandı. Emlak Konut Fikirtepe 1. Etap’ta 11 bin 729 bağımsız bölümü tamamladı.

      Dönüşüm mağdurlarının konutları tamamladı

      11 BİN 729  EV VE İŞYERİ

      “Kangrene dönmüştü, yıllardır çözülmeyeni çözdük. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’mız ve Emlak Konut eliyle Yeni Fikirtepe’de depreme dayanıklı 11 bin 729 bağımsız bölümü daha tamamladık” diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,“25 bine yakın vatandaşımızı afetlere dirençli konutlarımıza yerleştiriyoruz. Eğitim, sağlık ve spor tesisleri, camileri 120 bin metrekarelik millet bahçesi de kazandırdığımız Yeni Fikirtepe projemiz milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.