Başbakan tarih verdi! 10 gün içinde çıkıyor...

29.04.2018 - 11:56 | Son Güncelleme :
Başbakan tarih verdi! 10 gün içinde çıkıyor... | Konut Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin genelinde imar sorunu bulunduğunu belirterek "Türkiye'nin genelinde var olan bir sorun var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla ilgili bir sorun, bu bütün vatandaşlarımızın kanayan yarası. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz, bunun adı imar barışıdır." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İzmir Ticaret Odası'ndaki (İZTO) özel meclis toplantısında yaptığı konuşmada, görevlerine yeni seçilen İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.     

İzmir'in ilklerin şehri olduğunu vurgulayan Yıldırım, kentin AK Parti iktidarlarında birçok yeni hizmetle buluştuğunu söyledi.     

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, iktidara geldiklerinde çevre yolu olmayan İzmir'in şu anda 53 kilometrelik çevre yolunun bulunduğuna, onun da yetmediğine işaret etti. İzmir'in bir numaralı sorunun trafik olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:     

"Ama İzmir'in bütün sorunlarını çöze çöze bugünlere geldiğimiz gibi inşallah bundan sonra da yeni dönemde, 24 Haziran yeni bir dönem, neden yeni bir bir dönem, Türkiye'nin 94 yıllık yönetim sisteminde değişikliğe gitti. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yaptı. Doğrudan, sandıktan vatandaşlarımızın ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceği bir seçim yapacağız. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, yasama meclisini seçeceğiz ve böylece ülkemiz zaman ekonomisini çok daha iyi değerlendiren yeni bir sürece girecek. Bürokratik süreçler hızlanacak, ülkenin, milletin ihtiyacı olan hizmetler çok daha hızlı bir şekilde yapılmaya başlanacak. Meclisimiz çok daha güçlenecek, ülkenin ihtiyacı olan reformları, kanunları yapacak ve böylece icraya destek verecek, bir yandan da hükümeti denetleme görevini yerine getirecek. İzmir de Türkiye de bugüne kadar ne kazandıysa ülkemizde var olan siyasi istikrar ve güven sayesinde kazandı."     

Haberin Devamı

Yıldırım, İzmir'e son 15 yılda 50 milyar liralık kamu yatırımı ve 500 milyar liralık özel sektör yatırımı yapıldığını ifade ederek "İzmir büyümeye devam ediyor. İzmir hak ettiği yere gelmeye devam ediyor. Geçmiş yılların ihmalini, açığını kapatmaya devam ediyor." dedi.     

"10 GÜN İÇERİSİNDE İMAR BARIŞINI ÇIKARIYORUZ"  

İzmir'deki konutlarının yüzde 62'sini ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yapacaklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:     

"Türkiye'nin genelinde var olan bir sorun var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla ilgili bir sorun, bu bütün vatandaşlarımızın kanayan yarası. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun adı imar barışıdır. Vatandaşımızla barışıyoruz ve bundan sonra da şehirlerimizin daha güzel inşa edilmesi, imar edilmesi için de gereken titizliği gösteriyoruz. Bu bir imar affı değildir, bu imar barışıdır. Mevcut durumu bir anlamda hak sahiplerinin lehine tescil etmektir. Ama vatandaşlarımız eğer binasını yenilemek istiyorsa, kentsel dönüşüme tabi tutmak istiyorsa, gereken bütün imar izinlerini alacak ve buna göre depreme dayanıklı imar planlarına uygun olarak yeniden yapabilecek. Bu Türkiye genelinde 12 milyon konutu ilgilendiriyor. Onun için bu çok önemli reform niteliğinde bir düzenlemedir."     

Yıldırım, son 15 yılda Türkiye'de 10 milyonun üzerinde vatandaşa istihdam sağladıklarını, İzmir'in bundan aldığı payın 485 bin kişi olduğunu anlattı. İzmir'in gerek küresel yatırımcılar, gerekse yerli yatırımcılar tarafından tercih edilen bir cazibe merkezi olmaya devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, İzmir'in tarım, turizm, sanayi ve eğitim şehri olduğuna işaret etti.     

Yıldırım, İzmir'in potansiyeline katkı sağlamak amacıyla 15 yıldır büyük projeleri hayata geçirdiklerini, halen yapımı devam eden İzmir-İstanbul otoyolunu 1,5 sene içinde, Ankara-İzmir hızlı tren projesini de 2020 yılına kadar bitirmeyi planladıklarını aktardı.     

Haberin Devamı

İzmir'e hizmetlerinin devam edeceğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Her ne kadar son başbakan olsak da İzmir'e olan sevgimiz, hizmetimiz son olmayacak, bundan sonra devam edecek." dedi.     


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.095 Değişim: 0,17% Hacim : 27.319 Mio.TL Son veri saati : 11:04
Düşük 9.086 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3693 Değişim: 0,16%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9487 Değişim: -0,33%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,68 Değişim: 0,23%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.