'KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılmalı'

31.01.2024 - 14:44 | Son Güncelleme :
'KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılmalı' | Kobi Kategorisi Haberleri

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arda Yılmaz, KOBİ’lerin finansmana ve finansman için gerekli teminata erişiminin kolaylaştırılması için öncelikli olarak adımlar atılması gerektiğini belirterek, bu konunun hem kısa hem de uzun vadede ülke ekonomisi ve kalkınması açısından direk etki oluşturacağını vurguladı.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Bilgilendirme Toplantısı, Ege Genç İş İnsanları Derneğinde (EGİAD) gerçekleştirildi. Toplantı, KGF Batı Anadolu Bölge Müdürü Yusuf Buğra Yüksek’in katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arda Yılmaz, KOBİ’lerin finansmana erişim güçlüğünün iş dünyası gündeminin her zaman ilk sıralarında yer aldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

FİNANSMAN'A ERİŞİMDE KOLAYLIK SAĞLANMALI 

Yılmaz, “Aslında 90’lı yılların başlarında kurulmuş olan Kredi Garanti Fonu geçtiğimiz 10 yılda adından çokça bahsettirdi. TÜİK istatistiklerine göre; Türkiye’deki tüm işletmelerin yüzde 99.8’i KOBİ’lerden oluşmakta ve bu işletmeler toplam istihdamın yüzde 76.7’sini sağlamaktadır. Bu oranlar ülke ekonomisinde KOBİ’lerin yeri ve öneminin büyüklüğünü çarpıcı olarak göstermektedir. Son yıllarda yaşamış olduğumuz yüksek enflasyon nedeniyle hem sermaye ihtiyacı hem de yatırımlar için gerekli makine ekipman maliyetlerindeki artış finansman kaynaklarındaki teminat ihtiyacını doğurmuştur. Dolayısıyla, KOBİ’lerin finansmana ve finansman için gerekli teminata erişiminin kolaylaştırılması için öncelikli olarak adımlar atılması hem kısa hem de uzun vadede ülke ekonomisi ve kalkınması açısından direk etki sağlayacaktır" dedi.

İmalat sektöründeki etkilerine de değinen Yılmaz, KOBİ'ler teknoloji düzeylerine göre sınıflandırıldığında, yüzde 56,4'ünün düşük teknoloji sınıfında üretim yaptığını, büyük ölçekli girişimlerde ise bu oranın yüzde 44,9 olduğunu belirtti. Yılmaz, "KOBİ’lerin sadece binde 7’si yüksek teknoloji ile üretim yapıyor. Bu oranların arttırılmasını ve KOBİ’lerin özellikle teknoloji, dijital dönüşüm ve Ar-Ge yatırımlarının desteklenmesini önemli buluyoruz. Gerek iç pazarda sürekli artan talebin karşılanması gerekse de ihracat amaçlı yeni pazarların arayışında işletmelerin yatırımlarını arttırmalarında, özellikle katma değerli üretim ve üretimde verimlilik kapsamında önemli olan teknoloji yatırımlarının finansmanı konusunda çalışmalara destek veren Kredi Garanti Fonuna teşekkür etmek isterim" diye konuştu.

Kredi Garanti Fonu Batı Anadolu Bölge Müdürü Yusuf Buğra Yüksek ise EGİAD iş dünyasına, KGF’nin; kurumsal yapısı, kuruluş amacı, finansmana erişimde bankalar aracılığıyla sağladığı destekler hakkında bilgi verdi. Yüksek ayrıca; KOBİ’lere sunulan alternatif finansman çözümleri, yatırım, ihracat, girişimcilik, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm başlıklarındaki KGF destek paketini aktardı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.267 Değişim: -0,10% Hacim : 103.322 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.202 06.05.2024 Yüksek 10.326
Açılış: 10.282
32,2327 Değişim: -0,02%
Düşük 32,1871 07.05.2024 Yüksek 32,2943
Açılış: 32,2398
34,7372 Değişim: -0,10%
Düşük 34,6957 07.05.2024 Yüksek 34,8078
Açılış: 34,773
2.412,69 Değişim: 0,14%
Düşük 2.404,74 07.05.2024 Yüksek 2.414,81
Açılış: 2.409,28
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.