YKM`de polemik büyüyor

19.04.2012 - 17:07 | Son Güncelleme :

Lale Güven ve Ağralı Ailesi,hisselerini istedikleri kişiye satabileceklerini açıkladı.

Nuri Güven`in kızı Lale Güven ve Ağralı Ailesi, hisselerini istedikleri kişiye satabileceklerini açıklayarak Tan Ailesi`ne cevap verdi.
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ykm.jpg">
YKM`nin kurucusu Nuri Güven`in kızı Lale Güven ve Ağralı Ailesi, gerek ana sözleşme ve gerekse Türk Ticaret Kanunu kapsamında, hiçbir sınırlamaya tabi olmadan Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi`nin çoğunluk pay sahipleri olarak sahip oldukları hisseleri diledikleri kişilere diledikleri şart ve koşullarla devretme hürriyetine, hisseleri üzerinde tasarruf yetkisine sahip olduklarını, Tan Ailesi`nin şirketlerinin azınlık hissedarı olarak hisseleri üzerindeki tasarruf yetkisini sınırlandıracak herhangi bir hakkı ya da yetkisi bulunmadığını savundu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi`ndeki çoğunluk paylarının Boyner Grubu`na satışı ile ilgili olarak imzaladıkları sözleşmenin kamuya açıklanmasının ardından, Şirketin yönetiminde bulunmayan azınlık hissedarlarının, ``satış işlemini baltalamaya yönelik düzenli olarak`` basın açıklaması yapması karşısında bir açıklama yapma zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Bugüne kadar yapılan açıklamalara, kamuoyunu kendi şahsi konularıyla rahatsız etmemek amacıyla cevap vermemeyi tercih ettikleri kaydedilen açıklamada, şu görüşler savunuldu:

Ancak azınlık ortağımızın, varolmayan hakları varmış gibi lanse ederek kamuoyu oluşturma çabaları karşısında sektörümüz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız nezdinde itibarımızın daha fazla zedelenmemesi amacıyla bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Şahsi konularımızla kamuoyunu meşgul ettiğimiz için özür dileriz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki Şirketteki hisselerimizin satışına aracılık etmek amacıyla Credit Suisse ile sözleşme imzaladığımızda, sözleşmeye sadece biz satıcı ortaklar değil, satmayan ortak olarak Tan Ailesi de taraf olmuştur. Şirketteki paylarımızı satma niyetimizi başından beri bilen ve o aşamada ön alım hakkı olduğunu belirtmeyen azınlık ortağımızın, satış süreci sonucunda anlayamadığımız nedenlerle satış işlemini baltalamaya yönelik davranışları ve bu satış işleminden sanki hiç haberi yokmuş izlenimi yaratma çabaları manidardır. Azınlık ortağımız, daha önce açtığı davalarda olduğu gibi bugün basın açıklaması suretiyle açtığını beyan ettiği davada da var olmayan bir hakka dayanmıştır. Şöyle ki Tan Ailesi tarafından yapılan açıklamalarda Şirketimiz ana sözleşmesinin 10. maddesine atıfta bulunulmuş ve bu madde uyarınca Tan Ailesi`nin Şirket hisseleri üzerinde ön alım haklarının bulunduğu iddia edilmiştir. İlgili ticaret sicili kayıtlarında aleni olan ana sözleşmemizin 10. maddesi, ön alım hakkını yalnızca nama yazılı hisselere tanımaktadır. Ancak Şirket ana sözleşmesinin 8. maddesi uyarınca Şirketimizin hisselerinin 26 Aralık 1983 tarihinden (yani YKM`nin kurucu ortağı Sayın Nuri Güven`in vefatından önceki bir tarihten) itibaren tamamı hamiline yazılıdır. Şirketimiz ana sözleşmesi uyarınca hamiline yazılı hisselere herhangi bir ön alım hakkı tanınmadığından, Tan Ailesi`nin açıklamalarında yer alan ön alım haklarının olduğu iddiası asılsız ve hukuki temelden uzaktır.

Gerek ana sözleşme ve gerekse Türk Ticaret Kanunu kapsamında, hiçbir sınırlamaya tabi olmadan Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi`nin çoğunluk pay sahipleri olarak sahip olduğumuz hisseleri dilediğimiz kişilere dilediğimiz şart ve koşullarla devretme hürriyetine ve hisselerimiz üzerinde tasarruf yetkisine sahibiz. Tan Ailesi`nin şirketlerimizin azınlık hissedarı olarak hisselerimiz üzerindeki tasarruf yetkimizi sınırlandıracak herhangi bir hakkı ya da yetkisi bulunmamaktadır.``

Açıklamada, ilgili devir işlemi taraflarınca titizlikle takip edildiği ve tüm işlemlerin hukuka uygun olarak gerçekleştirildiği belirtilerek, ``Bu süreçte şahıslarımız, şirketlerimiz ve diğer ortaklarımızın hakları en üst düzeyde korunmuş ve korunmaya devam etmektedir. Azınlık ortağımız dava açma hakkını kötüye kullanmakta ve çoğunluk pay sahibi bizlerin Şirketteki paylarımızı üçüncü kişilere satışımızı baltalamaya yönelik olarak ortalığı bulandırmak, Şirketin ihtilaf içinde bulunduğu zehabını uyandırmak ve alıcıyı caydırmak için bu davaları açmaktadır. Kamuoyunun Tan Ailesi`nin bu kötü niyetli açıklama ve eylemlerine itibar etmeyeceğine ve hukukun ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Kamuya saygıyla duyurulur`` denildi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri,

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
996 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.