Verheugen: Türkiye konusunda bekleyin, görün

30.09.2004 - 14:03 | Son Güncelleme :

AB Komisyonu´nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Türkiye konusunda nasıl bir öneri getireceğinin gelecek hafta açıklanacağını söyledi

AB Komisyonu´nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Türkiye konusunda nasıl bir öneri getireceğinin gelecek hafta açıklanacağını, bugüne kadar söylenen ve yazılanların eksik veya yanlış olduğunu söyledi. Portekizli Jose Manuel Durao Barroso başkanlığında, 1 Kasım´da göreve başlayacak olan yeni AB Komisyonu´nun da üyeleri arasına bulunan Verheugen, Avrupa Parlamentosu´nda konuşarak soruları yanıtladı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Parlamento´da Almanca konuşan Verheugen, Türkiye´ye ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Fransızca çeviriye göre, özetle şunları söyledi: ´´Türkiye konusunda size çok açık ifade ediyorum: Türkiye hakkındabenim tavsiyemi işiten bir adam henüz yok. Bu konudaki tartışmalarda benim üzüldüğüm, tartışmalara katılanların taraf tutan tavırlarıdır. Ben sadece kendi sorumluluğumda olanları söyledim. Gelecek hafta AB Komisyonu´nda öneri getirme görevi bana aittir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra, bir öneri getirmek için ihtiyacım olan her şeyin önümdeki masada bulunduğunu söyledim. Neden yetkilerimi aştığımı ileri sürdüğünüzü anlamıyorum. Zaten ben bu konuda sakinim. Getireceğimiz öneriyi görmeyi bekleyin. Basındaçıkanlar, hafta sonu Almanya´da duyulanlar gerçeklerden o kadar uzak ki, gelecek hafta bugünlerde sanıyorum çok daha farklı bir fikirde olacaksınız. Komisyon üyesi bazı meslektaşların söylediklerinin hepsini bilmiyorum ve bu konuda yorum yapmak da istemiyorum. Der Spiegel´de, (AB Komisyonu´un iç pazar ve gümrük birliğinden sorumlu Hollandalı üyesi) Frits Bolkestein´in benim için ´Berlin kanişi´ dediğini okudum. Bilin ki kaniş özellikle çabuk öğrenen, akıllı ve güzel bir köpektir. Bunlar önemli değil. Avrupa´da, AB Komisyonu üyelerinin bağımsızlığına Almanya kadar saygı gösteren başkabir üye yoktur.´´ Verheugen, Avrupa Parlamentosu´ndaki konuşmasının ardından düzenlediği basın toplantısına da, ´´Bana Türkiye ile ilgili soru sormayın´´ diyerek başladı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
991 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.009 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.