Ülker futbolu bırakıyor!

Güncelleme Tarihi:

Ülker futbolu bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 09:49

Türk sporuna ciddi bir kaynak aktaran Ülker Grubu, futboldan desteğini çekmeye hazırlanıyor

Haberin Devamı

Türk sporuna ciddi bir kaynak aktaran Ülker Grubu, futboldan desteğini çekmeye hazırlanıyor. Sponsorluk anlaşma süresi biten spor kulüpleri ile sözleşmeleri yenilememe kararı alan grubun kulüplerde oluşan spekülasyon nedeniyle geri çekileceği bildirildi.

Yıldız Holding`in 2012 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği ve 2013 yılına ilişkin hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, sporda bütçenin dağılımını değiştirdiklerini belirtti.

Thelira`nın haberine göre kulüplerde çok fazla spekülasyon oluştuğunu kaydeden Ülker, ``Arzu edilmeyen şeyler oluştu. Bir parça geri çekiliyoruz`` değerlendirmesinde bulundu. Spora desteklerinin Yıldız Holding olarak devam edeceğini bildiren Ülker, bundan sonraki süreçte ülke tanıtımına yönelik spor faaliyetlerine daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi.

AĞIRLIK NE TARAFA VERİLİYOR?

Özellikle gençleri sporla tanıştırmaya yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini kaydeden Ülker, ``Geleceğe yönelik yatırımlara, gençlere, altyapılara ağırlık veriyoruz. Gençleri sporla tanıştırmaya, aktif hayat şeklini benimseye yönelik yatırımlara ağırlık veriyoruz`` diye konuştu. Fakat son dönemde kulüplerde oluşan spekülasyon nedeniyle geri çekildiklerini ifade eden Ülker, ``Büyük kulüplere destek olmak güzel bir şey olmakla beraber kulüpler temsiliyet bakımından sponsorlara tam hakkını veremiyorlar. Ondan müştekiyiz`` değerlendirmesinde bulundu.

Sözleşmesi biten kulüplerle (Beşiktaş, Tranzonspor ve Bursaspor) sözleşmeyi yenilemeyen grubun sözleşme süreleri beş yılın üzerinde olan Galatasaray ve Fenerbahçe ile sözleşmesini yenileyip yenilemeyeceğine günü gelince karar verileceği söyledi. Geçtiğimiz yıl sonunda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Sponsorluk anlaşması biten spor kulüpleriyle sözleşme yenilemeyeceğiz. Sporun kalitesinde istenilen iyileşme sağlanamadı açıklamasında bulunmuştu.

5 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI

Toplantıda konuşan Ülker, 2013 yılında da büyümeye devam edeceklerini belirterek, Yaklaşık olarak 5 bin yeni iş kadrosu oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımızın 40 binin üzerine çıkacağını düşünmekteyiz dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!