Türkiye`nin vergi rekortmeni Aydın Doğan

Güncelleme Tarihi:

Türkiye`nin vergi rekortmeni Aydın Doğan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 09:18

İşadamı Aydın Doğan, 10 milyon 454 bin 56 YTL vergi ile İstanbul`dan sonra Türkiye`nin de gelir vergisi rekortmeni oldu

Haberin Devamı

İşadamı Aydın Doğan, 10 milyon 454 bin 56 YTL vergi ile İstanbul`dan sonra Türkiye`nin de gelir vergisi rekortmeni oldu.

AA

AA muhabirinin Gelir İdaresi Başkanlığından edindiği bilgiye göre, gelir vergisi rekortmenleri listesine bu yıl da İstanbul damgasını vurdu. Listede ilk 30`a giren mükelleflerin 27`sini İstanbul`a kayıtlı, 2`sini Ankara`ya, 1`ini ise Kahramanmaraş`a kayıtlı mükellefler oluşturdu.

Listenin ilk sırasında Aydın Doğan yer alırken, kendisini 10 milyon 67 bin 363 YTL`lik vergi ile Hüsnü Özyeğin izledi.

Bu yıl büyük bir sürpriz yaparak Ankara`nın vergi rekortmenleri listesinin ilk sırasına oturan Kazım Türker, 9 milyon 676 bin 802 YTL`lik vergi ile Türkiye`nin en fazla gelir vergisi ödeyecek üçüncü ismi oldu.

Beyan ettiği gelire karşılık 7 milyon 235 bin 311 YTL vergi tahakkuk ettirilen Semahat Arsel`in dördüncü, 7 milyon 72 bin 990 YTL vergi ödeyecek olan Rahmi Koç`un da beşinci olduğu listenin altıncı sırasında ise 6 milyon 816 bin 846 YTL vergi ile İsmail Tarman yeraldı.

Türkiye`nin, en fazla gelir vergisi ödeyecekler listesinin 7 ve 8. sıralarında bulunan kişiler, isimlerinin gizli tutulmasını isterken, ilk 10`un son iki sırasını ise Mustafa Koç ve Murat Ülker paylaştı.

Beyan ettiği gelir karşılığında Mustafa Koç`a 4 milyon 518 bin 882 YTL, Murat Ülker`e ise 4 milyon 512 bin 122 YTL vergi tahakkuk ettirildi.

MSİ VE GMSİ GELİRLERİ ÖN PLANDA

Bu arada, gelir vergisi rekortmenleri listesinde Kazım Türker`in yanı sıra Kahramanmaraşlı Mehmet Hanefi Öksüz de sürpriz yaptı.

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Öksüz, ödeyeceği 3 milyon 910 bin 315 YTL`lik vergi ile rekortmenler listesinin 15`inci sırasında yeraldı.

Listeye giren işadamlarının vergiye tabi gelirlerinin bu yıl da genellikle menkul ve gayrimenkul sermaye iradı kaynaklı olması dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!