Türk Telekom grevi 45. günde sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom grevi 45. günde sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 10:31

Türk Telekom`da 16 Ekim`de başlayan grev, taraflar arasında sağlanan uzlaşmayla sona erdi. Anlaşmaya göre, çalışanların ücretlerine birinci yıl yüzde 10 zam yapılacak, ücret dengesizliği giderilecek.
Dün grevin sona erdirilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç`ın gözetiminde, Türk Telekom ve Haber-İş Sendikası yetkilileri bir araya geldiler.
Gece geç saatlere kadar süren toplantıdan sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı açıklamada, tarafların uzlaşmaya vardığını bildirdi. Yıldırım, Bakanlık olarak her zaman sosyal barıştan, istikrardan yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Sonuç, emekçiler için de Türk Telekom için de ülkemiz için de hayırlı olmuştur dedi.


İlk yıl yüzde 10 zam

Türk Telekomünikasyon A.Ş`de varılan uzlaşmayla çalışanların ücretlerine, birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 6.5 artı enflasyon oranında artış yapılacak.
Varılan uzlaşmaya göre, Türk Telekom, şirkette çalışan kapsam içi ve kapsam dışı personel arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması amacıyla 30 milyon YTL bütçe ayıracak. Çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği 2008 yılının Mart ayından itibaren giderilmeye başlanacak.
Şirket ayrıca Kurban Bayramı`nda bir kereliğine mahsus olmak üzere tüm çalışanlara 200 YTL tutarında ödeme yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!