Güncelleme Tarihi:
Şekerbank T.A.Ş Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Sandığı Vakfı tarafından 2007 yılında satın alınan Ticaret Sigorta A.Ş, adını, logosunu ve marka kimliğini yenileyerek SBN Sigorta oldu.
AA
Ticaret Sigorta A.Ş`nin faaliyetlerini SBN SİGORTA adıyla sürdürmesine iilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan SBN SİGORTA Genel Müdürü Erhan Özsertel, önceki adın daha önce faaliyette bulunmuş bir bankayla ilişkilendirildiğini ve adlarında Şekerbank ile olan organik bağı öne çıkarmak için bu değişikliğe gittiklerini, SBN`nin, Şekerbank`ı çağrıştıran bir kısaltma olarak tasarlandığını anlattı.
Şekerbank T.A.Ş Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Sandığı Vakfının, yüzde 99,28 hisseyle, SBN SİGORTA`nın ana hissedarı durumunda bulunduğunu kaydeden Özsertel, ödenmiş sermayelerinin, 23 milyon YTL olduğunu bildirdi.
Özsertel, SBN SİGORTA`nın, Temmuz 2008 sonu itibariyle, sektördeki 52 şirket arasında 35., hayat dışı (elementer) branşlardaki şirketler arasında 49 şirket arasında 25. sırada yer aldığını aktardı.
Şekerbank`ın Türkiye genelindeki 250 şubesinin, SBN SİGORTA acentesi olduğunu belirten Özsertel, SBN SİGORTA`nın Şekerbank şubeleriyle birlikte 1.500`ü aşkın satış noktası bulunduğunu vurguladı.
Özsertel, SBN SİGORTA`nın 2008 ve önümüzdeki yıllarda öncelikli hedefinin, bireysel sigortacılık alanında büyümek, müşterilerin sigorta ihtiyaçlarına kaliteli ve hızlı vermek olduğunu dile getirerek, Vizyonumuz, prim üretiminde, sektördeki ilk 10 şirket arasında yer alabilmek, hizmet kalitesinde 1 numara olmaktır diye konuştu.
Bu vizyona ulaşmada en büyük güçlerini Şekerbank`ın şubelerinin acenteleri ve yerel davranabilme yetkinliğine sahip insan kaynağının oluşturduğuna işaret eden Özsertel, 2008 yılı üretilen prim tutarının, 70 milyon YTL olarak hedeflendiğini bildirdi.
Özsertel, yapmak istediklerinin, dar bir hedef kitle seçmek yerine, yaygın, riski tabana yayan geniş bir kitleye ulaşmak olarak tanımlanabileceğini ifade ederek, SBN SİGORTA`yı rakiplerinden ayıran en önemli özellik ise, tamamıyla yerli sermayeli ve daha da önemlisi Türk sigorta sektörünün yetiştirdiği deneyimli kadrolar tarafından yönetiliyor olmasıdır dedi.
Yabancı sermayenin sektöre gerek ulusal gerek uluslararası düzeyde rekabet, bilgi birikimi getirdiğini düşündüğünü ifade eden Özsertel, duruş olarak yabancı sermayeye karşı olmadıklarını ancak yerli sigortacıların istihdamına ve yerel davranabilme yeteneğine önem verilmesi gerektiğini söyledi.
YEREL DAVRANABİLME YETKİNLİĞİMİZİN YÜKSEK OLDUĞUNA İNANIYORUZ
Erhan Özsertel, Şeker Sigortanın durumuna ilişkin bir soru üzerine, Şeker Sigorta ile Şekerbank ilişkisinin acentelik anlamında olduğunu ve Liberty Sigorta tarafından satın alınan Şeker Sigorta`nın, şu an itibariyle sigorta sektöründe faaliyet göstermediğini, Liberty Sigortanın faaliyette olduğunu belirtti. Özsertel, Şekerbank`ın, SBN SİGORTA`nın hayat dışı branşlarda büyük çapta çalıştığı bir banka olduğunu kaydetti.
Dünyadaki küresel krizin Türkiye`ye yansımalarının çok büyük olmadığını ve olmamasını umut ettiğini dile getiren Özsertel, Sigortacılık maliyetleri yükselecektir. Hedeflerin belki de tekrar realize edilmesi gerekliliği söz konusu söz konusu olur. SBN SİGORTA olarak bir avantajımız, odaklandığımız hedef kitlemiz daha çok bireysel nitelikteki aktörler, küçük ve orta ölçekli işletmeler. Dolayısıyla bunların büyük krizlerden sigortacılık anlamında o kadar büyük çapta etkileneceğini düşünmüyorum şeklinde konuştu.
Özsertel, yabancı sermayeden bir teklif gelmesi durumunda ne yapacaklarının sorulması üzerine, yerli sermayenin bir güç olduğunu, bunun yanı sıra yerli personelin de önemini vurguladıklarını hatırlatarak, şu an itibariyle gündemlerinde böyle bir durumun bulunmadığını söyledi.
2009 hedeflerinin sorulması üzerine Özsertel, 2009 yılında sıralamayı bilemem ama bizim üretim hedefimiz 2009 yılı için 100 milyon YTL dedi.
Özsertel, Yerli olmanın size getirdiği bir takım avantajlar olduğunu düşünüyor musunuz? sorusunu, Evet düşünüyoruz. Biz, bizi en iyi anlayanın bizler olduğuna inanan insanlarız. Yerel davranabilme yetkinliğimizin oldukça yüksek olduğuna inanıyoruz. Bence bu ciddi bir avantajdır şeklinde yanıtladı.
1999`da Türkiye kişi başı ortalama prim üretiminin 27 dolar iken, 2008 sonu itibariyle 120 dolar olmasının öngörüldüğünü aktaran Özsertel, Anadolu`da muazzam potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Çok bakir bir alan. Bunu biz, bir avantaj olarak yapılabilecek çok şey var olarak görüyoruz. Anadolu`da ciddi bir potansiyel var ve bu değerlendirmeye muhtaç dedi.
Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer de Şekerbank`ın şu anda elementer branşta sigorta şirketinin SBN SİGORTA olduğunu, hayat branşında da başka sigorta şirketleriyle çalıştıklarını kaydetti.
Şekerbank olarak şu anda yaşanan dönemi değerlendirdiklerinde gerçekten dikkatli olunması gerektiğini, toplumun her kesiminin kendisini koruyarak, kontrollü ilerlemek gerektiğini düşündüklerini ifade eden Özciğer, Bu anlamda müşterilerimizi bilinçlendirerek onların kendilerini pozisyonlamasını salık veriyoruz dedi.
Özciğer, Şekerbank`ın, Anadolu`nun en ücra yerlerinde bilinir bir banka konumunda olduğunu kaydederek, Şekerbank olarak biz de ilk 10 banka arasında yer alma hedefimiz doğrultusunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da güzel gelişmeler sağlıyoruz. Tüm Anadolu`daki müşterilerimize elimizi uzatıyoruz şeklinde konuştu.
2007 yılında Şekerbank`ın Türkiye`de ilk defa ihtiyaç kredilerinde hayat sigortasını hediye ettiğini ve sigortacılık ile bankacılık sektöründe bunun yaygınlaştığının görüldüğünü kaydeden Özciğer, Sigorta bilincini, koruma bilincini müşterilerimize vermemiz gerekiyor. Bu şekilde ancak biz değişik dalgalanmalardan, risklerden korunmuş ve daha stabil bir yapıyla ilerlemiş oluruz dedi.
SBN SİGORTA Genel Müdür Yardımcısı Murat Özdamar da dünya genelinde bu yılın büyüme trendli olmadığının analiz edildiğini hatırlatarak, bugün itibariyle 45 milyon YTL prim hacmine ulaşmalarının, gelecekte de kontrollü bir şekilde büyümelerinin olacağına işaret etti.