Güncelleme Tarihi:
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Hava Yolları`nın halka arzının başarıyla sonuçlandığını bildirdi.
Açıklamaya göre, THY hisselerinin yüzde 25`ini halka arz etmek amacıyla 16-17-18 Mayıs 2006 tarihleri arasında talep toplayan İdare, halka arz ettiği hisse adedinin 1,6 katı taleple karşılaştı.
ÖİB`den yapılan açıklamada, nihai pay fiyatının 6,30 YTL olarak belirlendiği ve yüzde 15`lik ek satış hakkının da kullanıldığı arz sonucunda, THY`nin halka açıklık oranı`nın yüzde 53,57`ye yükseldiği belirtildi.
Halka arz sonucunda, THY çalışanları 5,98 YTL, kamu çalışanları 6,04 YTL ve yurt içi bireysel yatırımcılar ise 6,11 YTL`den pay sahibi oldu.
Halka arzdan elde edilen gelir, THY çalışanları, kamu çalışanları ve yurtiçi bireysel yatırımcılara yapılan indirimler sonrasında 310,6 milyon YTL oldu.
Bu tutarın 117,6 milyon YTL`si yurtdışı kurumsal yatırımcılar, 193 milyon YTL`si yurtiçindeki yatırımcılardan elde edildi.