Sunset’te Burhan Doğançay’ın tasarladığı, Villeroy&Boch’un ürettiği tabaktan ‘ruha’ servis
14 yıl önce açılan ve İstanbul’un en popüler restoranlarından biri olmayı başaran Ulus Sunset, ünlü Türk ressam Burhan Doğançay’ın “Kurdeleler Dizisi”ni Villeroy&Boch’a tabak olarak tasarlattı. 500 adet üretilen tabakların 400’ü Sunset’te kullanılacak. 100 tabak ise tanesi 1.000 YTL’den Burhan Doğançay Müzesi yararına satışa çıkarıldığı gün tükendi
Sunset Grill&Bar, bundan böyle müdavimlerini Burhan Doğançay’ın tasarladığı, dünyaca ünlü seramik firması Villeroy&Boch’a ürettirdiği özel tabaklarla karşılayacak. Tabak desenleri Doğançay’ın meşhur “Kurdeleler Dizisi”nden alındı. Bu tabakların 400’ü Sunset’te kullanılacak. Geriye kalan 100 tabak ise İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı ile eşzamanlı olarak Burhan Doğançay Müzesi yararına satışa çıkarıldı. Tanesi bin YTL olan tabaklar bir günde tükendi.
Projeyi hayata geçiren Sunset’in sahibi Barış Tansever, Burhan Doğançay ile beraber bu özel çalışmaya destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bundan 14 yıl önce Amerikalı mimar Adam Tihany tarafından Villeroy&Boch için tasarlanan tabaklarla misafirlerini karşılayan Sunset, İstanbul’un bu nefis köşesinde modern hayatın sembolü olma yolunda önemli bir projeye imza attı. Sunset’in sorumluluklarından bir tanesinin de, bu keyifli ortama gelen yerli ve yabancı misafirlerin ruhunu da beslemek olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın önde gelen çağdaş sanatçılarından biri olan Burhan Doğançay’ın ”Kurdeleler Dizisi“ne ait eserlerin yer aldığı tabaklar ile Sunset ve sanat bundan sonra daha da içiçe geçmiş olacaktır” diye konuştu.
Barış Tansever, Villeroy&Boch’un, Burhan Doğançay’ın dizaynını tüm dünyada satışa sunmasını istediklerini de belirtirken bu konuda Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da destek sözü verdi.
Villeroy&Boch’un Türkiye distribütörü Eczacıbaşı Intema’nın Genel Müdürü Atalay Gümrah ise Villeroy&Boch’un, 260 yıllık öyküsünde yüksek kaliteli ve zevkle kullanılan ürünler sunma hedefinden asla taviz vermediğini ifade ederek, “Bu süre içerisinde ustalık ve geleneğin tasarım ve yenilikçilikle birleşmesiyle, Villeroy&Boch ürünlerini kral sofralarından, yaşama zevki duyan milyonların masasına ulaştırdı. Burhan Doğançay’ın bize özel olarak seçtiği ”Kurdeleler Dizisi“nden dört eseri Sunset gibi prestijli bir mekanın işbirliğiyle tabaklarımıza taşımış olmak ve Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmayı gerçekleştirmek, bizim için onur verici” dedi.
Tansever: Ancak eğitimli insan hayattan keyif almasını bilir
Sunset’İn sahibi Barış Tansever, Ulus Sunset’in 10 Mayıs 1994’te kurulduğunu ve tam 14 yıldır insanlara yemeğin dışında farklı bir hizmet vermeye, yaşam kalitesi sunmaya çalıştıklarını söyledi. Tansever, “Sunset hiçbir zaman acıkılınca karın doyurmak için gelinen bir yer olmadı. Buraya hayattan keyif alan, yaşam gustosu olan insanlar gelir” dedi.
10 Mayıs 1994’te açıldıkları günden beri sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde sürekli eğitime destek verdiklerini şimdi buna sanatı da eklediklerini söyleyen Tansever, “Kazandıklarımızın bir bölümünü eğitime sanata aktarmazsak, hayattan keyif almasını bilen insanlar ortaya çıkamaz. O zaman da keyif satacak müşteri bulamayız,” diye konuştu.