Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 14:161dk okuma
Almanya`daki Türk vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın süper
döviz hesabından elde ettikleri faiz gelirlerinden vergi ödemesi konusunda, Almanya ile yaşanan soruna çözüm arayışları sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, bu hesaplardan elde edilen faiz gelirlerinden Almanya`da vergi ödenmesi konusunda, Türkiye ve Almanya Maliye Bakanlıkları arasında görüşmelere devam ediliyor.
Bu arada, Almanya`da vergi mükellefi oldukları halde, elde ettikleri faiz gelirinden vergi beyanında bulunmamaları nedeniyle, bu kapsamdaki gurbetçilere dönük hemen çözüm bulunması kolay görünmüyor.
Almanya`da vergi cezasına çarptırılmaları gündeme gelen gurbetçiler ise Türkiye`nin konuya sahip çıkıp, soruna çözüm bulunmasını istiyor.
Almanya`da ikamet ettiği ortamda, Merkez Bankası`nda süper döviz hesabı açtıran gurbetçiler, Türkiye`de açtırdıkları hesaptan elde ettikleri faiz gelirlerini Almanya`da beyan etmedikleri veya bazı gurbetçilerin, süper döviz hesapları olmasına karşılık işsizlik sigortasından para almaları nedeniyle, Almanya Maliye Bakanlığı takibat başlatmıştı.