Sıra Moody`s`te mi?

04.04.2014 - 15:16 | Son Güncelleme :

Ekonomistler Fitch’in Türkiye kararını değerlendirdi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/moodys_11.jpg" width="349" height="225" 181px;="" 276px="" wıdth:="">Geri Sayım programına katılan ekonomistler, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu BBB- seviyesinde koruyup, not görünümünü değiştirmemesini değerlendirdi. Ortak kanı Fitch tedirginliğinin geçtiği ve sırada 11 Nisan’da değerlendirmesi beklenen Moody’s olduğunu söyledi.

TURAN: FITCH GEÇTİ SIRA MOODY’S’TE

GCM Menkul Değerler Araştırma Direktörü Erdoğan Turan, “Piyasalar kapandıktan sonra gelmesini bekliyorduk ama piyasalar açılmadan gelmesi iyi oldu. İyi haber. Fitch tarafında değişiklik beklenmiyordu.Sürpriz değil. Asıl endişe kaynağı olan ve piyasa tarafından fiyatlanmayan şey Moody’s. Orada daha ciddi bir potansiyel var. Moody’s’in görünümü değiştirme olasılığı. Fitch’i atlattık diyelim, sıra Moody’s’te. Not indirimi beklemiyorum. Not artırımının üzerinden bir yıl geçmeden son indirimi gelmesi sorgulanır. Uyarı gelebilir. Görünümün negatife çekilmesi olarak bekleyebiliriz. Not indirimi hem iç piyasa hem de dışarda tepki yaratır” dedi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

AŞKIN: ŞAŞIRTICI DEĞİL

Finansal Stratejist Mustafa Aşkın, “İlk üç çeyrekte makro ekonomik verilerin daha sağlıklı gelmesi gerekiyor not kararı için. Geride kalan üç ayda bazı veriler Türkiye için olumlu bazıları olumsuz seyir aldı. Olumsuz karar için daha geniş perspektiften bakmak gerekiyor. Fitch’den gelen karar şaşırtıcı değil. Moody’s’in de acele edeceğini zannetmiyorum bu yüzden. Onlar da bekleyecektik. Sağlam verilerle ilerleyecektir. Gelecek hafta da çok farklı bir şey bekleneceğini zannetmiyorum. Haziran’dan sonraki dönemde beklenmedik olumsuz gelişmeler olabilir. Buna hazır olunmalı” dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ASLAN: MOODY’S’TEN GÖRÜNÜM DEĞİŞİMİ RİSKİ HALA DEVAM EDİYOR

Fon yöneticisi Volkan Aslan, “Not değişikliği beklenmiyordu ama görünüm değişikliği riski vardı. Gelmemiş olmamasının pozitif değerlendirilmesi lazım. Son dönemde yaşanan gelişmeler soru işaretleri yaratmıştı, görünüm değişikliği beklentisi yaratmıştı. Gelmemiş olması iyi değerlendirilmesi ama Moody’s’ten gelme riski hala var. Gelir demiyorum ama negatif izleme zaten kesinlikle not düşürülmesi anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz hafta Moody’s’in 10 Türk bankasının notunu düşürmesi görünüm değişim beklentisini destekliyor.

PAKSOY: MOODY’STEN DEĞİŞİK BİR KARAR BEKLEMİYORUM

Saxo Capital Menkul Değerler Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, “Haberin geliş saati normal bizim beklediğimiz rutinin dışında değil, karar da beklentiler içinde. Seçim sonuçları, para piyasalarındaki normalleşme, yurtdışının yardım etmesi, Fitch’in not kararı için beklemesini sağladı. Moody’s’ten de değişik bir karar beklemiyorum. Oradan da notun ve görünümün korunması yönünde bir karar bekliyorum. Borsadaki yükseliş, doların değer kaybetmesi, olumlu hava yarattı. Fitch’in notu en azından negatif algı oluşmaması ve pozitif ortam açısından önemli. İç piyasayı ilk aşamada olumlu etkiler. Pozitif açılış olur ama devamında ekstra pozitif unsur masaya getirmediğinde, yurtdışına bağlı olarak piyasa kendi dinamikleriyle devam eder” dedi.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

ŞAHİNÖZ: MOODY’S’TEN GÖRÜNÜM DEĞİŞİMİ RİSKİ VAR

Tacirler Menkul Değerler Koordinatörü Erkin Şahinöz, “Piyasalar kapalıyken not, görünüm kararının açıklanması bekleniyordu ki öyle oldu. Seçim sonuçlarının hemen ardından geldi. Piyasalar açısından belirleyici bir faktördü. Piyasa görünüm ve notta değişim olmayacağını önceden fiyatlamıştı. Piyasa biraz daha riskli olan Moody’s ve S&P’ye odaklanacak. Fitch ilk yatırım yapılabilir notu veren kurum. İlk hareket ettiği için bu kararının arkasında duracaktır. Ben bir süre not indirimi gelmesini beklemiyorum. Seçim sonuçlarından sonra Fitch’ten değişim bekliyordum. Moody’s’ten görünüm riski var. Moody’s’ten daha önce bankalara yönelik olumsuz değerlendirmeler gelmişti. Kredi kurumları önümüzdeki dönemde seçim süreçlerini yakından takip ediyor olacak. Bir sonraki değerlendirmelerinden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yakından takip edecekler” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.