Sanayicilerin önünü açacak dev hamle... 1484 fabrika için 22.1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi

Güncelleme Tarihi:

Sanayicilerin önünü açacak dev hamle... 1484 fabrika için 22.1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2024 13:28

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, 133 OSB’de 1484 fabrika için 20.1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi eşzamanlı olarak bugün ilk kez gerçekleşti. 6 OSB’de ise 2 milyon metrekare alan ön tahsise sunuldu. Geçtiğimiz ay bakanlık tarafından OSB yönetmeliğinde yapılan değişiklikle sanayicilerin yatırım yerlerine erişiminin kolaylaşacağı duyurulmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Sanayi yatırımlarını hızlandırmak için Organize Sanayi Bölgelerinde yeni bir uygulama başlatıyoruz. Yatırım arsalarında arz yönlü artış oluşturacak düzenleme ile hem yatırımların hızlanmasını hem de arsa fiyatlarında yükselişin önlenmesini amaçlıyoruz. OSB’ler daha şeffaf yönetilecek, sanayicilerimiz yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişecek.” dedi. 

Haberin Devamı

Sanayide yatırımları daha da hızlandıracak uygulama bugün yayınlanan ilanla devreye girdi. Buna göre, arsa tahsisi için 133 OSB’de yer alan toplam 20,1 milyon metrekare büyüklüğündeki 1484 sanayi parseli, ön tahsis içinse 6 OSB’de yaklaşık 2 milyon metrekare alanın açıldığı duyuruldu. Her ayın ilk pazartesi günü Türkiye’deki tüm boş OSB parsellerinin çevrimiçi ortamda yatırımcılara tahsis için sunulmasını öngören düzenlemenin ilk uygulaması başlamış oldu. Yatırım arsalarında arz yönlü artış oluşturacak düzenleme ile hem yatırımların hızlanması hem de arsa fiyatlarında olası yükselişin önlenmesi amaçlanıyor.

Düzenlemeyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün, sanayi yatırımlarını hızlandırmak için Organize Sanayi Bölgelerinde yeni bir uygulama başlatıyoruz. Bakanlığımız koordinasyonunda, 133 OSB’de 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi eşzamanlı ve çevrimiçi gerçekleşiyor. Tahsis başvuruları 3 hafta sürecek. Ayrıca 6 OSB’de de 2 milyon metrekare alan ön tahsise sunuluyor. Geçtiğimiz ay OSB yönetmeliğinde yaptığımız değişiklikle sanayicilerin yatırım yerlerine erişiminin kolaylaşacağını duyurmuştuk. Her ayın ilk pazartesi günü henüz tahsis edilmemiş OSB parsellerinin çevrimiçi ortamda yatırımcılara tahsis için sunulmasını öngören düzenlemenin ilk uygulaması Ekim ayında gerçekleşiyor. Yatırım arsalarında arz yönlü artış oluşturacak düzenleme ile hem yatırımların hızlanmasını, hem de arsa fiyatlarında yükselişin önlenmesini amaçlıyoruz. OSB’ler daha şeffaf yönetilecek, sanayicilerimiz yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişecek. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PARSELLERDE ÇEVİRİMİÇİ TAHSİS DÖNEMİ

Yönetmelikle düzenli olarak yatırıma uygun yeni sanayi alanları ile altyapısı tamamlanmış parselleri düzenli şekilde duyurulacak. Henüz tahsis edilmemiş tüm OSB parselleri her ay çevrimiçi tahsise açılacak. İlk ilanlar, yatırımcılara; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve OSB’ler tarafından koordineli şekilde duyuruldu.

OSB’lerde Arsa Tahsisi ve Ön Tahsis Duyuru Linkleri:

Haberin Devamı

https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/osblerde-arsa-tahsisi-yapilacak-parsellere-iliskin-duyuru

https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/osblerde-on-tahsisi-yapilacak-alanlara-iliskin-duyuru

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!