Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2001 00:00
Renault ile Nissan, ortaklık ilişkisi kapsamında, Nisan ayında tüm dünyada faaliyet gösterecek olan bir satınalma şirketi kuracak.
Renault Nissan Purchasing Organization, adındaki şirkette her iki firmanın payları da eşit olacak. Şirketin ana faaliyet alanın, motor ve otomobil malzeme, parça ve aksamları ile ilgili hizmetlerin tedariği alanında 17 farklı satınalma grubunu içermesi planlanıyor. Şirket, ilk aşamada yıllık 50 milyar doları bulan toplam global alımların yüzde 30`unu gerçekleştirecek.
Oyak Renault`dan yapılan açıklamaya göre, bu organizasyonla, mevcut sistemle karşılaştırıldığında, özellikle C platformu ile başlayacak ortak projeler bazında yüzde 5 olmak üzere ek tasarruflar sağlayacak.
Beklenen gelişmeler doğrultusunda ileri vadede Renault ile Nissan`ın alımlarının yüzde 70`inin bu ortak örgütlenmeden geçmesi bekleniyor.