Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2001 08:501dk okuma
Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Cevizli`de açılan TEKA Puro Fabrikası`nın Türkiye ile Küba`nın sürekli gayretleri ve ısrarlı teşebbüsleri ile yeni ve büyük yatırımlara dönüşeceğini söyledi.
Karakoyunlu, TEKEL Genel Müdürlüğü ve Küba`nın önemli kamu kuruluşlarından Catec`in ortaklaşa kurdukları TEKA Puro Üretim ve Ticareti A.Ş.`nin Puro Fabrikası açılış törenine katıldı. Tekel Cevizli Kampusü bitişiğinde yer alan fabrikanın açılış törenine Karakoyunlu`nun yanı sıra Küba Yabancı Yatırımlar ve Ekonomik İşbirliği Bakanı Marta Lomas Morales de katıldı. Şirketin yaklaşık 3 milyon
dolar sermaye ile kurulduğunu anlatan Karakoyunlu, yılda 10 milyon adet puro üreteceğini söyledi. Karakoyunlu, `10 milyon adet puro Türkiye için tüketim açısından daha çok, ihracat amaçlı olarak düşünülmektedir ve hiç şüphe yok ki tütünlerimizin, purolarımızın ihracatında, bu piyasada fevkalade yeri ve etkinliği bulunan Kübalı dostlarımızın, ortaklarımızın önemli katkıları olacaktır` dedi. Karakoyunlu, fabrikada yüzde 100 Küba tütünü kullanılarak, Küba Habanos Şirketi`nin ünlü markalarından birisi olan Fonseca purosunun üretileceğini bildirdi. Bakan Karakoyunlu, bu puronun yaklaşık 100 senelik bir geleneği olduğunu, bu yüz yıllık gelenek içerisinde, her yıl bir öncekinden daha başarılı ürünler ve daha başarılı üretim politikalarıyla dünya üzerinde hatırı sayılır bir yer, bir isim edindiğini söyledi.